Топ 5 телевізорів з технологією QLED: на чому найкраще вболівати за збірну України на Євро-2024

Опубликовал
Павло Чуйкін

Збірна України пройшла на Євро-2024, тому до цього дійства варто готуватися заздалегідь. Звичайно, чим більший екран, тим краще, тому придивіться до моделей на 65 дюймів, щоб гол у ворота суперника бачили всі, та ще й у найкращій якості. У цій добірці зібрали найпопулярніші моделі телевізорів з технологією QLED. Зверніть увагу на ці пристрої, якщо бажаєте отримати великий якісний телевізор за відносно невеликі гроші. Але також маємо декілька дорогих якісних моделей не тільки для футболу, але й для ігор, навіть кіберспортивних.

Для чіткішого розуміння, що ви отримаєте за свої кошти, давайте детальніше розберемо, що таке QLED. Це технологія, яка використовує квантові точки – дуже маленькі напівпровідникові матеріали, які здатні випромінювати точне кольорове світло через регулювання часток на квантовій швидкості. Завдяки цьому зображення стає ще якіснішим, контрастним, без засвічування. Простими словами, квантові точки – це підсилювач світла.

Матеріал із партнерськими посиланнями?
Модель Екран ОЗП ПЗП Процесор ОС Звук Ціна
Tesla Q65S935GUS 65”, 4К, QLED, IPS, 60 Гц, HDR, 10 bit, Dolby Vision 2 ГБ 16 ГБ Cortex A53 Google TV 20 Вт, Dolby ATMOS, Ultra Surround та DTS від 24 999 грн
Hisense 65E7KQ 65”, 4К, QLED, VA, 60 Гц, Dolby Vision, HDR 10+, HLG 1 ГБ 8 ГБ Quad Core MT9602 VIDAA U6.0 20 Вт від 25 999 грн
Skyworth QLED+ 65Q3B 65”, 4К,QLED, IPS, 60 Гц, AI Vision, Dolby Vision,HDR10 2 ГБ 16 ГБ Chameleon Extreme 2.0 Google TV 24 Вт, Dolby Atmos та DTS від 33 999 грн
TCL 65C745 65”, 4К, QLED, 144 Гц, Dolby Vision, HDR10, PQ10, HLG 3 ГБ 22,4 ГБ AiPQ 3.0 Engine Google TV 20 Вт, DTS-HD, Dolby AC4, Dolby TrueHD, Dolby Atmos від 30 600 грн
Samsung QE65Q70CAUXUA 65”, 4К, QLED, 100 Гц, HDR 10+ Quantum Processor 4K Tizen 20 Вт, OTS Lite від 60 999 грн

Tesla Q65S935GUS

Tesla Q65S935GUS

QLED-телевізор Tesla Q65S935GUS – одне з найкращих рішень у цьому сегменті у співвідношенні ціна/якість/можливості. Технологія квантових точок забезпечує максимальне передавання кольорів, надзвичайну яскравість і реалістичну глибину зображення. Модель оснащена технологією Quantum Dot та IPS-матрицею 10 bit, що позитивно впливає на якість картинки.

Tesla Q65S935GUS підходить не тільки для перегляду футбольних матчів та інших спортивних трансляцій. На ньому чудово грати у відеоігри, дивитися кіно та серіали або відео на YouTube. Модель отримала 65-дюймовий екран 4К Ultra HD3840×2160 з частотою оновлення 60 Гц, підтримкою HDR10 та Dolby Vision.

Телевізор працює на потужному процесорі з ядрами Cortex A53, має 2 ГБ ОЗП та 16 ГБ ПЗП. Операційною системою виступає нова Google TV з інтегрованим магазином контенту й різноманітними застосунками.

Tesla Q65S935GUS оснащений парою динаміків загальною потужністю 20 Вт. Є підтримка технологій Dolby ATMOS, Ultra Surround і DTS. На виході отримуємо дійсно об’ємний звук, що дає змогу зануритись в етер. Звичайно, це не замінить повноцінну аудіосистему чи навіть саундбар, але якщо ви поки не збираєтеся купляти нічого подібного додатково, то вбудованих динаміків вистачить з головою. Окремо відзначимо, що гарантія на телевізор і всі компоненти складає 36 місяців, а не стандартні 12.

Також є дводіапазонний вайфай і можливість під’єднати гарнітуру чи інші аксесуари через Bluetooth.

Плюси: гарне співвідношення ціна/якість/можливості, сучасний дизайн, підтримка популярних технологій покращення зображення і звуку, 10-бітна матриця, подовжена гарантія.

Мінуси: не виявлені.

Hisense 65E7KQ

Hisense 65E7KQ

Ще одним популярним доступним рішенням серед великих QLED-телевізорів є модель Hisense 65E7KQ. Вона має простий, навіть аскетичний, дизайн, тонкі рамки навколо екрана та бокові ніжки. Матриця тут також VA, роздільна здатність – 4К, є підтримка технологій Dolby Vision, HDR 10+, HLG.

Hisense 65E7KQ отримав двоядерний чип Quad Core MT9602, 1 ГБ оперативної та 8 ГБ вбудованої пам’яті. Це у два рази менше, ніж у моделі вище, але й цього достатньо для встановлення усіх основних і найнеобхідніших застосунків. Операційна система тут VIDAA U6.0: вона по дизайну дуже нагадує популярну ОС від Google, тому розібратися з нею не буде проблемою. Також згадаємо про звук на 20 Вт, але про підтримку популярних технологій не заявляли.

Плюси: гарне співвідношення ціна/якість/можливості, сучасний дизайн, підтримка популярних технологій покращення зображення і звуку.

Мінус: мало ОЗП та ПЗП.

Skyworth QLED+ 65Q3B

Skyworth QLED+ 65Q3B

Skyworth QLED+ 65Q3B отримав 65-дюймовий 4К-дисплей з IPS-матрицею. Є підтримка AI Vision, AI Contrast Booster, Dolby Vision, HDR, HDR10, Hdr 10+, HLG, FilmMaker Mode та QLED+. Окрім сучасного простого дизайну цей QLED-телевізор виділяється однією великою ніжкою посередині, а не двома маленькими по краях. Цей варіант може бути зручнішим, якщо ви не плануєте вішати телевізор на стіну. З такою ніжкою його буде просто поставити на відносно невелику тумбу, шафу тощо.

Телевізор Skyworth QLED+ 65Q3B працює на процесорі Chameleon Extreme 2.0, має 2 ГБ оперативної та 16 ГБ вбудованої пам’яті. За звук відповідають пара колонок сумарною потужністю 24 Вт. Заявлена підтримка технологій Dolby Atmos та DTS. З інших особливостей варто відзначити підтримку ChromeCast, Google Assistant, Wi-Fi 2.4G/5G, Bluetooth, HDMI 2.1 та управління голосом.

Плюси: гарне співвідношення ціна/якість/можливості, підтримка багатьох технологій покращення зображення і звуку, сучасний дизайн.

Мінус: вища ціна, ніж у конкурентів.

TCL 65C745

TCL 65C745

На телевізорі TCL 65C745 буде круто дивитися не тільки футбол. Річ у тім, що це повноцінна модель для ігор, навіть для кіберспортивних проєктів. Цей QLED-телевізор має 65-дюймову VA-матрицю, роздільну здатність 4К, частоту оновлення 144 Гц і максимальну яскравість 1000 ніт. Також модель підтримує безліч технологій поліпшення зображення: Dolby Vision, HDR10, PQ10, HLG, Quantum Dot, Full Array Local Dimming, IMAX Enhanced, AMD FreeSync Premium Pro, Ai-COLOR, Ai-MOTION, Ai-CLARITY, Ai-CONTRAST, Ai-HDR, Game Bar 2.0.

Для підтримки вбудованого ігрового режиму та поліпшеного екрана потрібне й потужне залізо. Тому TCL 65C745 працює на чипі AiPQ 3.0 Engine з підтримкою ШІ. Також у нього 3 ГБ ОЗП та 22,4 ГБ вбудованої пам’яті. Керує телевізором ОС Google TV, тому з користуванням проблем не буде. А ще тут гучне об’ємне звучання на 20 Вт і є підтримка багатьох популярних технологій: DTS-HD, Dolby AC4, Dolby TrueHD, Dolby Atmos, Virtualization & upmix, Equaliser, ONKYO, Multisound, Auto volume control.

Покращені функції, більше ОЗП та ПЗП, підвищена частота оновлення тощо, звісно, сильно вплинули на ціну. Тому TCL 65C745 обійдеться суттєво дорожче, ніж моделі вище. Якщо ви будете дивитися не тільки футбол, а й плануєте епічно грати на 65 дюймах, тоді ця переплата варта того.

Плюси: висока яскравість, частота оновлення 144 Гц, потужна начинка, підтримка багатьох технологій покращення зображення і звучання, є ігровий режим.

Мінус: висока ціна.

Samsung QE65Q70CAUXUA

Samsung QE65Q70CAUXUA

Samsung QE65Q70CAUXUA – найдорожчий QLED-телевізор у нашому топі. Звісно, цього варто очікувати від моделі популярного виробника, тому подивімось, що нам пропонують. Екран тут 4К на 65 дюймів з підтримкою Quantum HDR (технологія, що дозволяє робити ширший діапазон контрастності) та частоти оновлення 100 Гц. З інших технологій також є Motion Xcelerator Turbo+.

Телевізор працює на потужному квантовому процесорі Quantum Processor 4K. Цей чип оптимізує картинку, звук та інші функції, що робить враження від перегляду ще кращими. Підвищена частота оновлення підходить не тільки для перегляду футболу, а й для відеоігор. Тому до Samsung QE65Q70CAUXUA можна під’єднати ту ж PlayStation 5 та отримати максимум задоволення. Тим паче заявлено про підтримку технології AMD FreeSync Premium Pro.

Також відзначимо технологію EyeComfort 3, що допомагає дивитися на екран з комфортом у будь-який час дня чи ночі, зручну фірмову ОС Tizen і 20 Вт якісного стереозвучання з підтримкою OTS Lite. А ще телевізор отримав надтонкі рамки навколо екрана та компактну ніжку посередині, що допоможе встановити його на майже будь-яку невелику поверхню.

Плюси: підтримка Quantum HDR, екран 100 Гц, потужний квантовий процесор Quantum Processor 4K, зручна і швидка ОС Tizen, потужна аудіосистема.

Мінус: висока ціна.

Матеріал із партнерськими посиланнями?
Disqus Comments Loading...