Статті Статті 17.04.2022 о 16:00 comment views icon

Відволікаємось і дивимося наше: найкращі українські фільми

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/04/photo_2024-04-01_11-27-50-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/04/photo_2024-04-01_11-27-50-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/04/photo_2024-04-01_11-27-50-3-96x96.jpg

Павло Чуйкін

Заступник головного редактора, керівник відділу оглядів

Продовжуємо відволікати вас від війни. Цього разу зібрали десять добрих українських фільмів у різних жанрах, які ми рекомендуємо до перегляду. Якщо тема добірки сподобається, то пізніше зробимо другу частину, а також топ наших серіалів та добірку крутого українського документального кіно.

«Мої думки тихі»

Жанр: трагікомедія

Дата прем’єри: 2020

Звукорежисер Вадим отримує перспективне та добре оплачуване завдання від канадської компанії – записати звуки птахів та тварин Закарпаття для гри. Якщо босам сподобається, хлопцю обіцяють візу до Канади. Мріючи про світле майбутнє, головний герой бере на завдання свою маму.

«Додому»

Жанр: драма

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

Дата прем’єри: 2019

У кримчанина Мустафи гине старший син. Він їде до Києва до молодшого сина, щоб повернути його додому в окупований Крим, а разом з ним і тіло брата. Там герої планують поховати його за місцевими звичаями.

«Брама»

Жанр: драма, містика

Дата прем’єри: 2017

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

Бабка Прися, її донька та онук живуть у Чорнобильській зоні. Бабуся бавиться галюциногенними грибами, спілкується з потойбічними силами і згадує, як занапастила десятки німців під час війни. Одного дня героїня отримує містичний натяк на наближення великої біди.

«Коли падають дерева»

Жанр: драма

Дата прем’єри: 2018

У підлітка Лариси та її сестри Гілки вмирає батько. Дівчина починає замислюватися про своє майбутнє та закохується у місцевого бандита Шрама. Разом вони планують втекти та почати тихе нове життя, але на шляху стають родина дівчини та вороги хлопця.

«Вулкан»

Жанр: драма, комедія

Дата прем’єри: 2018

Лукас їде до окупованого Криму з місією ОБСЄ. На під’їзді, на Херсонщині, машина ламається, а головний герой іде по допомогу до місцевих. А коли вертається, то нікого не застає на місці. Лукас іде назад у село, а там знайомиться із місцевим жителем Вової.

«Черкаси»

Жанр: драма, історія

Дата прем’єри: 2019

Під час окупації Криму у 2014 році корабель ВМФ України «Черкаси» намагається прорвати російську блокаду півострова. Інші військові кораблі переходять на бік ворога, але не цей.

«Кіборги. Герої не вмирають»

Жанр: драма, історія

Дата прем’єри: 2017

Фільм розповідає про захист Донецького аеропорту українськими військовими під час захоплення сепаратистами міста у 2014 році. Картина показує різних бійців загону, яких потім назвуть «кіборгами», їхні сварки та суперечки про силу любові до України.

«В радості, і тільки в радості»

Жанр: драма

Дата прем’єри: 2018

Молода самотня мати знайомиться з хлопцем і закохується в нього. Про свою дитину дівчина вирішує поки що мовчати, але чим далі просуваються стосунки пари, тим складніше розкрити таємницю партнеру.

«Пекельна хоругва, або Різдво Козацьке»

Жанр: фентезі, містика, комедія

Дата прем’єри: 2019

Диявол і апостол Петро посперечалися, що до Різдва перший не зможе затягти в Пекло найхоробрішого, найкращого і найсильнішого козака Семена.

«Стрімголов»

Жанр: драма

Дата прем’єри: 2017

Талановитий музикант Антон повертається до України з навчання у Швейцарії. У минулому хлопець мав лікування від алкоголізму, тому його дід відправляє героя в село, де для нього буде мало спокус. Але там хлопець знайомиться із Катею.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: