Дописи 07.03.2024 о 15:43 comment views icon

Як миша MX Master 3 змінила моє ставлення до ігрової периферії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/de9c43db0e37e1d23ed499d4413c88c09ce73c8c_full-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/de9c43db0e37e1d23ed499d4413c88c09ce73c8c_full-150x150.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/de9c43db0e37e1d23ed499d4413c88c09ce73c8c_full-150x150.jpg

Volodymyr Vitovskyi

Xbox Ukraine Fake President

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігрове кермо G923 від?

Складно втримати гнів, коли права кнопка миші починає “хворіти” на подвійний клік. Ще складніше позбуватися девайсу, з яким об’єднують хороші спогади. Хтозна, можливо якби мою дротову Razer Viper колись не спіткала така доля, то я зараз не розповідав про мишу Logitech. Вибір MX Master 3 був частково авантюрним, але тепер я ганяюся не за гучними маркетинговими ярликами, а комфортом.

ГРАФІЧНІ ДИЗАЙНЕРИ “ЗМУСИЛИ” МЕНЕ ПРИДБАТИ МИШУ

Історія покупки доволі цікава… Після того як моя нервова система вже не могла витримати подвійного кліку Razer Viper, я запитав у друзів, чим кожен з них користується і що порадив би придбати мені. Наслухався тоді багато, особливо про A4Tech, адже серед моїх друзів є незмінні адепти церкви святої X7. Та мене зацікавила саме MX Master 3, від цінника якої я спочатку ледь не вдавився повітрям. Тоді вона коштувала 3,5 тисячі гривень, що як для людини, яка могла собі таке дозволити лише, якщо відклала гроші з декількох зарплат, було доволі багато. Основний аргумент друга на той момент – її використовують одразу декілька наших знайомих графічних дизайнерів. У моїй голові сформувалася думка: “Якщо вони малюють відмінні плавні лінії, то може й мій спрей у CS: GO буде таким же?”

Як миша MX Master 3 змінила моє ставлення до ігрової периферії

[не дуже чіткий, але крутий ракурс, щоби показати мишу]

Перед покупкою миші мені довелося пройти три стадії заперечення: 1) вона безпровідна, точно буде затримка; 2) розряджатиметься часто; 3) у мене доволі велика рука, не підійде. І на кожне з цих упереджень я отримав відповідь за перші два тижні використання MX Master 3. USB-передавач зі швидкістю 2.4 ГГц приємно вразив часом відгуку. Можливо я трохи старомодний, але кабель (для якнайшвидшої передачі рухів) тоді був для мене єдиним правильним вибором. Саме тому я здивувався, що затримки при використанні безпровідної миші банально не відчуваю.

До одного передавача може підключатися одразу декілька девайсів, але про це дізнався, коли купив ще й безпровідну клавіатуру Logitech. Запасний ресивер вдома не завадить, хоча до нього можна підключити периферію лише однієї компанії. З додаткових приємнощів: металеве колесо миші – це бомба, бо пластмасові варіанти до цього “танули” через 2-3 роки.

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

Батареї MX Master 3 вистачає на 1-1,5 тижні роботи, а заряджати її необхідно десь 1 годину. Мушу визнати, що інженери Logitech добряче постаралися над тим, як їхні девайси зберігають заряд, коли ними не користуються. За габаритами MX Master 3 може здатися комусь не мишею, а цілою конякою. Її крило для підтримки великого пальця і додаткової кнопки створює таке враження. Втім, насправді це лише візуальний обман. Моя рука дещо більша за середню, але охоплює MX Master 3 аналогічно до Razer Viper. Принаймні наскільки я це пригадую, адже заміна відбулася десь під кінець 2021 року.

Як миша MX Master 3 змінила моє ставлення до ігрової периферії

[моя клешня на миші, підходить чудово]

Похвалю ще трохи додаток Logi Options+. Хоча кастомні кнопки чи вбудовані функції я майже не використовую, але дрібні сповіщення про потребу зарядити девайс є необхідними. Гаразд, мені довелося заблокувати прокручування колеса миші, бо воно за замовчуванням рухається майже вільно. Було дискомфортно користуватися браузером у такому режимі.

Якщо трохи описувати технічну складову, то чутливості 4000 т/д мені цілком вистачає. Можна посперечатися про те, що високий показник чутливості дещо переоцінений і слугує радше маркетинговим ходом, але я із задоволенням продовжу цю розмову в коментарях. Тим паче у будь-якій грі достатньо повзунків, щоби підігнати мишу під мій улюблений стандарт.

Онлайн-курс "Створення електронної музики" від Skvot.
Практичний курс про те, як знайти власний стиль та написати й зарелізити свій перший трек.
Програма курсу і реєстрація

[моменти в іграх я записую дуже рідко, може це не найкращий приклад, але тут непогано видно плавність повороту]

У шутерах я виставляю чутливість таким чином, щоби за один повноцінний рух кисті міг повернути камеру приблизно на 210°. Для мене це завжди був золотий стандарт, аби миттєво зреагувати фактично на будь-яку ситуацію та не втратити концентрації. Ділюся чим є, адже серед моїх друзів є фанати махати мишею по столі широко, наче лелеки.

ПЕРЕМОГТИ В FORTNITE 6 РАЗІВ ПОСПІЛЬ І НЕ СКИСНУТИ

Хочу одразу вказати, що я не є високоскіловим гравцем. Серед моїх друзів є як казуали, так і ті, хто зміг дістатися найвищого рангу в Counter-Strike 2. Тому й ігри, які підходять нам усім, збігаються лише іноді. Різниця за скілом мого скваду в Fortnite показала, наскільки якісніше там працює підбір супротивників, аніж у Warzone. Якщо ти перестаєш грати в останню хоча б місяць, то просто вислизаєш з ігрового потоку, в який складно застрибнути знову. Fortnite робить своєрідну подушку, особливо на старті сезону, коли граєш проти дещо слабших супротивників з домішками ботів. Вже потім, коли починається ґрайнд рівнів, вигравати стає складніше.

Як миша MX Master 3 змінила моє ставлення до ігрової периферії

[моя статистика згідно fortnite.gg]

Можливо тому один із найяскравіших спогадів, пов’язаних з MX Master 3, які залишаться зі мною назавжди, буде фантастичний строк – 6 перемог поспіль у королівській битві. Подивитися список застарілих матчів у Fortnite чи через якийсь генератор статистики неможливо, але сподіваюся моїх середніх 4,6 к/д і вінрейту 25% буде достатньо для підтвердження.

Чому саме 6, звідки ти пам’ятаєш? Охочих пограти в Fortnite серед моїх друзів було більш ніж 4. Тому коли хтось заходив у войс-чат з бажанням долучитися/замінити когось, то ніхто не покидав паті. Ми просто “кували залізо” поки це було можливо. Кожна нова перемога після третьої технічно ставала нашим новим рекордом. Це чимось трохи нагадало мені середину двотисячних, коли в комп’ютерному клубі ніхто не відривав сідниці від стільця, щоби не втратити декілька зайвих хвилин, за які можна зіграти ще один раунд в CS 1.6 чи Unreal Tournament.


Миша від Logitech здивувала мене швидкістю передачі сигналу, функціоналом і подарувала безліч позитивних емоцій. На жаль, таке я можу сказати не про всі девайси компанії, якими користувався за своє життя. Втім, MX Master 3 дозволила мені повністю усвідомити, що маркетинг “ігрової периферії” дуже часто відводить погляд від якісних речей. І ці речі можуть повністю підходити певній людині за потребами чи якістю, а в моєму випадку ще й бути максимально комфортними.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігрове кермо G923 від?

Logitech G – найкраще ігрове обладнання для вашого ідеального ігрового місця: миші, клавіатури, гарнітури, ігрові керма та контролери, щоб вивести ваші перемоги на новий рівень.

Головний приз в конкурсіІгрове кермо Logitech G923 Racing Wheel and Pedals for PS5 / Playstation / PC, а також 8 додаткових призів у вигляді клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard – GL Linear.

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: