Дописи 28.06.2023 о 17:15 comment views icon

Знайомство та особистий досвід користування смартфонами Realme, або як я став фанатом компанії

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/7a36c9acd5b7d5428cbff6bd3ab966eb?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/7a36c9acd5b7d5428cbff6bd3ab966eb?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Gena Cidrusni

автор

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.

Візьми участь у конкурсі та виграй ігровий ПК від
Знайомство та особистий досвід користування смартфонами Realme, або як я став фанатом компанії

Знайомство та особистий досвід користування смартфонами Realme, або як я став фанатом компанії

Кожен із нас неодноразово чув фразу — “життя у смартфоні” чи щось подібне, чого варта лише одна Дія. І дійсно, заперечувати той факт, що ми досить сильно залежні від смартфона безглуздо! Безумовно, є люди, які скажуть – “у мене кнопочна Нокія тільки щоб подзвонити” але є й ті, які прокинувшись перше що бачать перед собою — екран смартфона і перед тим, як лягають спати вони, у більшості випадків, теж бачать саме його. Сучасний смартфон сьогодні це “вінегрет” із безлічі корисних функцій та можливостей, які щоденно полегшують наше життя. Сьогодні хочу розповісти свій власний досвід користування “найкращим смартфоном у світі”.

Якось мій 5-річний син, запитав у мене: “тато, а який телефон найкращий у світі?”. Трохи філософське питання, погодьтесь. Не знаю чому, але у ту ж саму мить мені у голову прийшла проста і найправильніша на мою думку відповідь — Айфон!!! ні, жартую)) “найкращий телефон це той, який у тебе є”, відповів я сину.

Так от, моїм постійним телефоном із грудня 2021 року і по теперішній час є Realme GT Neo 2.

Трохи передісторії.

За декілька місяців до того як я став фанатом компанії Realme, переді мною виникло питання вибору та придбання нового телефону для дружини. Її старенький Huawei Nova 2016 року, м’яко кажучи, трохи втомився і вже дуже швидко розряджався. Орієнтовна цінова планка була +/- 5000 грн. Я вирішив знайти  б/у смартфон в гарному стані на ОЛХ та навіть не очікував, що мене та дружину чекали два випадки нервових розчарувань.

У першому випадку я зустрівся із продавцем, перевірив телефон, купив та приніс його додому, із приємним хвилюванням вручив дружині, але, на жаль, увімкнути ми його так і не змогли, хоча при огляді він, якимось дивом, працював. Я, навіть, зробив тестовий дзвінок оператору Київстар, перевірив його на предмет приймання заряду — все працювало.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

У другому випадку все було майже так само з поправкою на те, що проблема “вилізла” із розмовним динаміком. Як виявилось вже вдома, він був дуже тихим і щоб хоча б щось почути від співрозмовника потрібна була повна тиша. На щастя, в обох випадках вдалося повернути телефони/кошти, хоч і не без нервів. З ідеєю про придбання вживаного смартфона було остаточно покінчено!

Після декількох днів пошуків оптимального варіанту за вищевказану суму я знайшов цікавий варіант. Мою увагу привернув телефон Realme 7 5G. Враховуючи технічні характеристики: 6/128 Гб., 6,4 дюйма, 120 Гц. IPS дисплей, процесор Dimensity 800u, швидка зарядка 33 Вт, акумулятор 5000 мАч і ціна на той час 5500 грн — вибір був очевидним.

Єдине що мене насторожувало і відштовхувало від покупки — це сам бренд Realme і як виявилось дарма. Чому я так хвилювався за “ноунейм”, яким я тоді вважав бренд Realme, тому що колись мав гіркий досвід користування смартфоном Meizu 16 де із технічними характеристиками теж було все чудово, однак із програмним забезпеченням все було дуже сумно (до слова, за 2 роки користування телефоном жодного разу жодного оновлення так і не прилетіло). З того часу Meizu для мене особисто “вмерла”, хоч як би вони та далі не намагались “повернутись у лігу”.

Передивившись безліч відео та текстових оглядів на смартфони Realme та на Realme 7 5G зокрема, я став лояльніше ставитися до бренду та все-таки вирішив придбати даний смартфон дружині. Через декілька місяців користування, у дружини були лише позитивні емоції. Подумки я сам себе похвалив за вдалий вибір. Звісно, набір камер у ньому як кажуть “для галочки”, але все ж ними можна користуватись, а іноді й зробити класні фото навіть у вечірній час. В денний – взагалі претензій до якості немає, якщо ви не із тих людей які звикли розглядати кожен піксель на фото.

Наближався всесвітній день шопінгу 11.11 на Аліекспрес. Саме до цього дня Realme анонсувала прем’єру та старт продажів своєї нової моделі субфлагманського смартфону – GT Neo 2. З врахуванням знижок та купонів від продавця сума мого замовлення склала 300$ (близько 8000 грн по курсу).

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Приблизно місяць очікувань і я отримав довгоочікуване повідомлення від Укрпошти про прибуття міжнародного відправлення на відділення.

Перші враження були без перебільшення максимально позитивними. До цього у мене ніколи не було настільки швидкого смартфона як GT Neo 2. Все працювало, буквально, як швейцарський годинник — швидко та без будь-яких лагів.

Топовий, на той час, процесор Snapdragon 870, 8 Гб. оперативки, 128 Гб. постійної пам’яті стандарту UFS 3.1, яскравий 6.7 дюймовий Super Amoled дисплей з частотою оновлення 120 Гц, стереодинаміки, якісний лінійний вібромотор, дивовижна автономність та швидка зарядка — трохи незаконно, як за телефон вартістю 8000 грн. )))

Особливо мене порадувала комплектація: смартфон, якісний матовий чохол і це реально інший рівень у порівнянні зі стандартним прозорим силіконом, який зазвичай кладуть у комплекті (користуюсь ним з першого дня і по сьогодні), блок живлення на 65 Ватт, що заряджає телефон в середньому за 30-35 хв, захисна плівка наклеєна на екрані із коробки, скріпка для сім-лотка і кабель USB type-c.

Своїми характеристиками та відчуттями від користування смартфон легко кладе на лопатки своїх конкурентів за ціною від інших виробників смартфонів і, навіть, деякі набагато дорожчі моделі смартфонів! Привіт Самсунгу. Особисто для мене цей смартфон — це безумовний топ за свої гроші, на момент придбання, звісно, бо після 24.02 ціни на нього злетіли до 17000 гривень і навіть вище.

Звісно, цей смартфон не ідеальний з точки зору технічних характеристик, є набагато кращі і просунутіші моделі, але й ціна у них буде у два, а то й в декілька разів більша. Такі смартфони я називаю “просто топ”, але точно не за свої гроші.

Окремо хочу відзначити відмінну програмну підтримку виробником. З коробки на телефоні була встановлена  11-та версія зеленого робота з фірмовим інтерфейсом Realme UI 2.0. За 1,5 року смартфон отримав 12-ту та актуальну зараз 13-ту версію Андроїд, Realme UI 4.0, та безліч проміжних оновлень патчів безпеки, покращень, оптимізацій та виправлень системи.

Realme UI 4.0 зараз — це майже “чистий” Андроїд з додаванням фірмових функцій та додатків від Realme. Інтерфейс простий, інтуїтивний, не перевантажений. Часто в оглядах смартфонів Realme та смартфону GT Neo 2 зокрема, техноблогери називали його “нудним” тому, що у ньому, як і у всіх моделей бренду, все стабільно і без будь-яких натяків на глюки, працює 24/7.

Далі мене було вже не спинити!

На наступний рік, черговий топ за свої гроші – Realme 10 4G став подарунком моїй мамі під ялинку.

Місяць тому, у травні, у дружини був День народження — тепер вона щасливий власник GT Neo 3, її попередній Realme 7 5G дістався “у спадок” сину. Також, один мій добрий друг і товариш планував якось купити новий телефон і схилявся до Iphone 13 Pro. У підсумку мої переконання його підкосили — у нього тепер теж “найкращий телефон у світі” Realme GT Neo 2.

P.S. Як гадаєте, яку зарплатню просити у Realme коли вони запросять мене на роботу до себе у рекламний відділ? )))

Знайомство та особистий досвід користування смартфонами Realme, або як я став фанатом компанії

Виграй ігровий ПК від
Знайомство та особистий досвід користування смартфонами Realme, або як я став фанатом компанії

Цей матеріал – не редакційнийЦе – особиста думка його автора. Редакція може не розділяти цю думку.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: