Новини Новини 04.10.2022 о 11:23 comment views icon

200-Мп камері потрібно до 5 секунд для обробки знімка — у новій флагманській лінійці Xiaomi вдалося прибрати цей недолік

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Виробники смартфонів продовжують “війну за мегапікселі” – Motorola X30 Pro стала першим смартфоном, який вийшов з 200-мегапіксельною камерою, проте Xiaomi обіцяє випустити девайси з покращеними датчиками, яким знадобиться значно менше часу на обробку знімків.

Компанії, в основному, розповідають про переваги камери на 200-Мп, з огляду на її недоліки – такі, як час витрачений на обробку зображення. Як стверджує генеральний директор Xiaomi Лей Цзюнь, зазвичай на це йде до 5 секунд, однак у новій флагманській лінійці компанії цієї “неприємності” вдалося уникнути.

Ключову роль в обробці подібного зображення з високою роздільною здатністю відіграють програмне забезпечення, додаток камери та SoC, разом з апаратним забезпеченням. Якщо необроблені дані, отримані 200-мегапіксельною камерою, не можуть бути перетворені на зображення за кілька мілісекунд або, навіть, за одну секунду, це значною мірою показує, що програмне забезпечення просто не готове підтримувати апаратне забезпечення такого рівня.

Це в свою чергу не дуже зручно для користувачів – їм доведеться залишатися нерухомими під час знімка, щоб результат вийшов гідним, або, принаймні, прийнятним. Невеликий струс або поштовх також призводять до розмитого зображення, а якість різко падає в нічний час, оскільки камері не вистачить світла для обробки.

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

Лей Цзюнь стверджує, що недолік у часі прибрали в серії Xiaomi 12T, хоча він не уточнив, скільки секунд знадобиться флагманській лінійці для захоплення 200-мегапіксельного зображення. Кажуть, що Galaxy S23 Ultra наступного року також поставлятиметься з 200-мегапіксельним датчиком Samsung – цікаво побачити які покращення будуть зроблені тут.

Цілком можливо, що процесор ISP Snapdragon 8 Gen 2, який, як стверджується, був значно покращений, допоможе обробляти 200-мегапіксельне зображення значно швидше, ніж чіпсети Qualcomm поточного покоління, і дійсно розкриє реальний потенціал такої камери.

Дебют флагмана Xiaomi відбудеться вже сьогодні, 4 жовтня.

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

Цікаво, що на сайтах Amazon по всій Європі смартфони нової лінійки з’явилися задовго до презентації продукту. Там вказували деякі характеристики, найближчу дату доставки смартфона – 13 жовтня 2022 року, та ціни.

Вартість Xiaomi 12T 5G на сайті становила 649 євро, а ціна 200 Pro – 799 євро.

12T буде оснащений 108-мегапіксельною основною камерою, AMOLED-дисплеєм із частотою 120 Гц та процесором Mediatek Dimensity 8100 Ultra. Також він має акумулятор ємністю 5000 мАг і зможе заряджатися від нуля до 100 відсотків лише за 19 хвилин.

Xiaomi 12T Pro відрізняється у кількох областях. Його основна камера 200-мегапіксельна, а обробку забезпечує процесор Snapdragon 8+ Gen 1. Однак акумулятор, дисплей та можливості заряджання однакові.

Джерело: Wccftech, Pocket-lint


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: