Новини Новини 14.11.2022 о 20:36 comment views icon

Американський виробник чипів GlobalFoundries скорочує співробітників у рамках зниження витрат на $200 млн. на рік

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

GlobalFoundries, найбільший американський постачальник напівпровідників, скорочує робочі місця та вводить мораторій на приймання на роботу. У п’ятницю компанія проінформувала своїх співробітників про майбутні скорочення штату, не уточнюючи, коли саме вони відбудуться та яких підрозділів торкнуться. Виробник мікросхем заявив у вівторок під час доповіді про прибутки та збитки, що працює над ініціативами щодо зниження своїх операційних витрат на $200 млн на рік.

Представниця GlobalFoundries підтвердила скорочення робочих місць та призупинення найму, але відмовилася називати кількість, заявивши, що компанія «вживає цілеспрямованих заходів щодо наших співробітників». Прессекретарка додала, що виробник мікросхем має сильний прогноз на третій квартал та надійний прогноз на четвертий квартал, але виходячи з поточної макроекономічної ситуації  прагне стримати витрати.

GlobalFoundries базується в Мальті, штат Нью-Йорк, контрольний пакет її акцій належить уряду Абу-Дабі. Компанія входить до виробників напівпровідників, які претендують на кошти уряду США в рамках Закону CHIPS загальною сумою $52 млрд для розширення виробництва мікросхем усередині країни. Плануючи звільнення та зупиняючи приймання до праці, GlobalFoundries стала однією з безлічі технологічних компаній, які оптимізують витрати.

Корпорація Intel нещодавно заявила, що скорочуватиме витрати – цей захід може включати скорочення робочих місць. Інші виробники чіпів, включаючи Micron, уповільнили набір співробітників; У Meta почалися масові звільнення, в той час, як Qualcomm, Twitter, Apple та Amazon входять до числа тих, хто припинив набір співробітників у багато підрозділів.

У вівторок GlobalFoundries заявила, що виторг у третьому кварталі підскочив на 22%, а прогнози продажу та прибутку у поточному кварталі перевершили оцінки аналітиків. Компанія намагається завоювати частку ринку аутсорсингового виробництва мікросхем і досягти достатнього масштабу, щоб конкурувати з лідером галузі, TSMC.

Intel підтвердила звільнення багатьох співробітників у четвертому кварталі – компанія планує скоротити витрати на $8-10 млрд на рік

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Джерело: Bloomberg


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: