Новини Технології 05.12.2023 о 11:28 comment views icon

ChatGPT розкриває конфіденційні дані, якщо його змусити безперервно повторювати слова — однак сам чатбот каже, що це «‎незаконно»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

ChatGPT розкриває конфіденційні дані, якщо його змусити безперервно повторювати слова — однак сам чатбот каже, що це «‎незаконно»

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Під час експерименту дослідники попросили ChatGPT без упину повторювати прості слова і він «‎ненавмисно» розкрив особисту інформацію людей, яка містилась у його навчальних даних — як-от номери телефонів, адреси електронної пошти та дати народження.

Згідно з 404 Media та Engadget, подібні прохання «безперервної вимови слів‎» заборонені умовами обслуговування чатботів, принаймні так каже сам ChatGPT.

«Цей вміст може порушувати нашу політику щодо вмісту або умов використання», — відповів ChatGPT на запит вічно повторювати слово «hello». «Якщо ви вважаєте, що це помилка, надішліть свій відгук — ваш внесок допоможе нашим дослідженням у цій галузі».

Водночас якщо переглянути політику OpenAI щодо вмісту — рядків про заборону безперервного відтворення слів там не знайти. В «Умовах використання» компанія зазначає, що клієнти не можуть «використовувати будь-який автоматизований або програмний метод для вилучення даних», але просте спонукання ChatGPT вічно повторювати слово не є автоматизацією чи програмуванням.

OpenAI, яка ще оговтується від потрясінь зі зміною влади в компанії, поки не відповіла на запит про коментарі.

Google відкладає запуск Gemini AI — некстген-моделі штучного інтелекту, яка мала «‎перевершити» ChatGPT

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: