Новини IT-бізнес 30.11.2023 о 10:56 comment views icon

Microsoft — у правлінні OpenAI, а Сем Альтман офіційно повернувся на посаду CEO

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Microsoft — у правлінні OpenAI, а Сем Альтман офіційно повернувся на посаду CEO

Після невдалої спроби правління усунути Альтмана, найбільший інвестор OpenAI отримав у компанії місце спостерігача без права голосу.

Нещодавно ШІ-стартап оголосив, що досяг принципової угоди щодо повернення Альтмана, і тепер це сталося офіційно. До того ж Microsoft, яка певним чином натиснула на правління, щоб навести лад в OpenAI, отримає місце спостерігача у компанії.

«Надзвичайно вдячний усім за наполегливу роботу у цій ситуації, і вважаю, що стійкість і дух виділяють нас у галузі», — написав Альтман у зверненні до співробітників.

Троє з чотирьох членів правління, які раптово вирішили звільнити Альтмана, зрештою пішли. Тоді як до нового складу приєдналися Брет Тейлор (голова правління), Ларрі Саммерс та Адам Д’Анджело (єдиний, хто залишився з попереднього правління).

Microsoft отримує місце у правлінні OpenAI як «спостерігач без права голосу» — тобто технологічний гігант матиме більше інформації про внутрішню роботу компанії, але не матиме офіційного голосу при прийнятті важливих рішень.

У зверненні до співробітників Альтман сказав, що «не має злих намірів» стосовно Іллі Суцкевера — співзасновника та головного наукового співробітника OpenAI, який спочатку взяв участь у перевороті та передумав, приєднавшись до бойкоту працівників.

«Хоч Ілля більше не буде членом правління, ми сподіваємося продовжити наші робочі відносини та обговорюємо, як він може продовжити свою роботу в OpenAI», — сказав Альтман.

Брет Тейлор також надіслав листа працівників, вже від імені голови правління:

Онлайн-курс "Business English" від Laba.
Вивчіть базу граматики, лексики та вокабуляру.Використовуйте англійську в спонтанній розмові з колегами та клієнтами.Прокачайте її до впевненого В1 — для розвитку кар’єри в бізнесі.
Приєднатись до курсу

«Хочу висловити подяку всій спільноті OpenAI, особливо співробітникам, які об’єдналися, щоб допомогти знайти шлях розвитку компанії протягом останнього тижня. Ваші зусилля допомогли цій неймовірній організації продовжувати виконувати свою місію — гарантувати, що загальний штучний інтелект принесе користь всьому людству».

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: