Новини Україна 25.11.2022 о 12:23 comment views icon

Енергосистема України вже подолала найскладніший етап — сьогодні у Києві споживачів вмикатимуть почергово на три години

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Україна поступово відходить від часткового блекауту, спричиненого нещодавнім російським обстрілом — енергетики щогодини заживляють все більше побутових споживачів в різних регіонах. Як повідомив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький, енергосистема України вже подолала найскладніший етап після атаки — всі області заживлені і відновлено підключення до енергосистеми Євросоюзу.

Всі три атомні станції, що розташовані на неокупованій території, вже працюють. За планом, протягом одного-двох днів вони мають вийти на свою нормальну планову потужність, і споживачів переведуть на планові графіки відключення світла замість аварійних. Окрім того, під’єдналася в роботу частина «зеленої» генерації.

Комерційний імпорт електроенергії з ЄС обсягом 500-600 МВт є технічно можливим, проте, як зауважив Кудрицький, ціна електроенергії в Європі вища, ніж в Україні, тому на загальних комерційних засадах навряд чи хтось захоче це робити. Для забезпечення такого імпорту потрібно розробити спеціальний некомерційний механізм —  за словами Кудрицький, він вже розробляється.

Водночас дефіцит електроенергії в системі зберігається — станом на 11:00 виробники електроенергії забезпечили понад 70% потреб споживання в країні. У зв’язку з цим в усіх областях України введені й планові, й аварійні графіки обмеження споживання.

З електрикою зараз найважче в столиці та 15 областях: Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Франківська, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька.

Мер Києва Кличко розповів, що третина будинків столиці вже з теплом, тоді як половина споживачів поки лишається без електроенергії. Протягом дня, 25 листопада, енергетики планують підключати електрику для всіх споживачів почергово

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

В «Укренерго» просять українців споживати свідомо та пам’ятати, якщо в будинку немає світла, це означає, що саме в цей момент працюють ремонтники. Якщо у місті понад 12 годин немає електрики або тепла, в ОП закликають звертатися за допомогою до Пунктів Незламності. Також зігрітися та підзарядити гаджети можна в усіх відділках поліції та на обʼєктах ДСНС.

В ГУР Міноборони вважають, що для підготовки нового масованого ракетного удару по Україні росії знадобиться щонайменше тиждень


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: