Новини Технології 09.02.2023 о 20:55 comment views icon

Замість перук та гриму: Голлівуд відкриває секрет вічної молодості за допомогою технології “de-aging”

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Одна з найбільш значущих змін, яку ми бачимо в нинішньому Голлівуді  — це все частіше використання технології цифрового омолодження, яка дозволяє акторам грати власних персонажів в зовсім юному віці.  

Персонажі, яких ми бачимо на екрані, зазвичай дотримуються законів простору і часу. Наприклад, коли режисер хоче показати сцену з дитинства головного героя, він обирає актора-дитину, який схожий на дорослу версію персонажа. Але якщо дорослому персонажу потрібно виглядати таким, яким він був у молодості — в дію вступає технологія “de-aging”.

Гаррісон Форд випробував на собі технологію омолодження у майбутньому фільмі “Індіана Джонс і циферблат долі”, однак він не єдиний голлівудський актор, який отримав цифровий макіяж — Том Генкс та Робін Райт також самі зіграють себе молодших у новому фільмі Роберта Земекіса “Here”.

Раніше за омолодження чи старіння акторів відповідали виключно гримери, а зернистість плівки допомагала приховати помилки макіяжу і глядач не міг розрізнити тонкі деталі обличчя. Однак для сучасного відео з високою роздільною здатністю потрібен сучасний грим, і режисери обирають цифровий. 

З часів гримування та перук процес омолодження акторів пройшов довгий шлях. Це помітно в сцені з Куртом Расселом у другій частині “Вартових Галактики” — оновлений вигляд актора був настільки переконливим, що глядачі навіть не зрозуміли, що це комп’ютерна графіка. Однак “молоді” Аль Пачіно та Роберт Де Ніро у фільмі Мартіна Скорсезе “Ірландець” навпаки аж занадто відвертали увагу глядачів. 

Онлайн курс з промт інжинірингу та ефективної роботи з ШІ від Powercode academy.
Курс-інтенсив для отримання навичок роботи з ChatGPT та іншими інструментами ШІ для професійних та особистих задач, котрі допоможуть як новачку, так і професіоналу.
Записатися на курс

Коли ми бачимо “омолоджених” акторів у фільмах — це  результат інтенсивної CGI-анімації та візуальних ефектів. Актори знімаються з крихітними позначками на обличчях, які допомагають редакторам створити 3D-версію голови й синхронізувати її з рухами голови актора. Потім позначки накладаються на оригінальне зображення і надають актору більш юний вигляд.  

Технологія “de-aging” все ще доволі дорога, і її можуть використовувати заможні голлівудські студії. Створення цифрової моделі голови персонажа коштує приблизно $1 000 000, а кожен анімований кадр може обходитись від $30 000 до $100 000 в залежності від складності. 

Джерело: Techspot

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% украі‌нською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологіи‌ та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців.

Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: