Новини Технології 30.03.2023 о 18:21 comment views icon

Google Assistant можуть інтегрувати з ШІ-чатботом Bard — про це свідчать кадрові зміни в ключових підрозділах

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Google розпочала реорганізацію підрозділу Assistant – групи, що займалась цифровими помічниками, а відтепер зосередиться ще й на чатботі компанії. 

Про зміни було оголошено в записці, яка в середу надійшла співробітникам від віцепрезидента і керівника бізнес-підрозділу Google Assistant Сіссі Сяо.

Цзяньчан Мао, який обіймав посаду віцепрезидента з розробки Google Assistant і сформував нинішнього цифрового помічника, залишить компанію з особистих причин. Його функції відтепер виконуватиме Пеюш Ранджан, ексвіцепрезидент комерційної організації Google, який пропрацював 16 років в компанії. 

«Цього року ми більше, ніж будь-коли, зосереджені на постачанні послуг, які впливають на наших користувачів», — пише Сяо в електронному листі.

Віцепрезидент з розробки Google Assistant Амар Субраманья тепер керуватиме розробками в команді Bard. Тревор Строман, який раніше відповідав за інженерні роботи в підрозділі Bard, продовжить виконувати обов’язки «технічного керівника», підпорядковуючись Сяо.

  • Google Assistant — це розумний персональний асистент, розроблений Google і представлений на конференції Google I/O 18 травня 2016 року. Програма працює на основі штучного інтелекту та програмного забезпечення для обробки мови – подібно до помічників Apple або Amazon.
  • Assistant використовується на мобільних і домашніх пристроях, зокрема на смартфонах Pixel, розумних колонках і пристроях Nest, смартгодинниках та смартдисплеях, телевізорах, а також на транспортних засобах через платформу Android Auto.

Зміни в керівному складі підрозділу можуть свідчити про те, що Google у майбутньому може інтегрувати технологію Bard у цифрового помічника. Однак залишається велике питання щодо того, як цю технологію можна використовувати для отримання прибутку. 

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

Раніше стало відомо, що подібні плани щодо власного цифрового помічника розглядає Apple. Однак процес інтеграції Siri‌ з ШІ-чатботом ускладнює її «громіздкий дизайн». База даних ‌голосового асистента Apple містить великий список фраз майже двома десятками мов, змішаних у «купі». Такі елементарні оновлення, як додавання нових речень, потребують перебудови всієї бази даних ‌Siri‌, що може зайняти до шести тижнів, а впровадження складніших функцій, як-от нових інструментів пошуку, може зайняти цілий рік.

Нагадаємо, що 21 березня Google відкрила обмежений доступ до Bard — поки лише для користувачів з США та Великої Британії, які можуть записатись у лист очікування на сайті.

Google відкрила ранній доступ до чатбота Bard — як він працює та чим відрізняється від ChatGPT та Bing?

Джерело: CNBC

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: