Новини Софт 27.02.2024 о 18:34 comment views icon

Google розробила модель штучного Genie, яка здатна створювати ігри платформери на базі лише одного зображення

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Підрозділ Google DeepMind розробив модель штучного інтелекту Genie, яка здатна трансформувати зображення у відео ігри. Вона дозволяє створювати ігрові світи для платформерів всього за кілька простих дій.

Модель Genie відносно невелика ─ з 11 млрд параметрів. Вона навчена на більш ніж 200 тис. годинах відео проходження двомірних платформерів людьми. Такі ігри досить шаблонні, тож не дивно, що Genie з’ясувала пов’язану з ними механіку та фізику дій. Навчання виявилось досить ефективним навіть попри те, що відеопотоки не містили інформації про те, коли було натиснуто кнопку чи елемент керування.

Як наслідок, Genie приймає одне зображення (фотографію, ескіз чи зображення, створене штучним інтелектом) і перетворює його на гру, у яку можна грати, реагуючи на елементи керування користувача. Фактично зображення трансформується в рудиментарне інтерактивне середовище за один крок.

Поки що не слід очікувати від моделі високої якості створених ігор. Genie — це дослідницький проєкт, а не кінцевий продукт. Модель була навчена на відео з наднизькою роздільною здатністю 160×90 пікселів і частотою лише 10 кадрів в секунду. Отже, вона генерує «ігри» з такою ж низькою роздільною здатністю, які працюють лише 16 секунд із частотою 1 кадр в секунду.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

Однак базову концепцію вдалося перевірити, і є всі ознаки того, що Genie значно покращиться з масштабуванням. Для цього треба лише використовувати довші відео з вищою роздільною здатністю та додаткові обчислювальні потужності.

Джерело: newatlas

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: