Новини Ігри 27.04.2024 о 16:38 comment views icon

Ігри на Linux отримали підвищення продуктивності з новим драйвером відеокарт NVIDIA NVK Vulkan

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Ігри на Linux отримали підвищення продуктивності з новим драйвером відеокарт NVIDIA NVK Vulkan

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Драйвер NVIDIA NVK Vulkan для Linux отримав суттєве оновлення яке, значно покращить ігрову продуктивність завдяки реалізації неявного конвеєрного кешування (implicit pipeline caching). Цей метод оптимізації дозволяє відеокарті повторно використовувати візуалізований вміст і конфігурації конвеєра. Таким чином драйвер усуває необхідність перепрограмування конвеєра та підвищує продуктивність.

Введення неявного конвеєрного кешування є частиною комплексного оновлення MESA 24.1, яке включає подальшу оптимізацію драйвера NVK, а також інших архітектур на платформі Linux. Phoronix, відомий сайт із порівняльного аналізу й аналізу продуктивності, повідомив, що це оновлення приносить «значні покращення», джерело підкреслює неявне кешування конвеєра як одну з визначальних змін.

Хоча точний вплив неявного кешування конвеєра на ігрову продуктивність ще не повністю кількісно визначено, перші тести вказують на помітне покращення. Поєднання цієї оптимізації з нещодавно доданою підтримкою розрідженої пам’яті (sparse memory) в драйвері NVK робить його серйозною альтернативою поширеним драйверам, таким як RADV Vulkan для відеокарт Radeon. Драйвер NVK зарекомендував себе як потужний та ефективний варіант для користувачів Linux, які шукають найкращу ігрову продуктивність.

Вийшов Unreal Engine 5.4 — трасування променів в Linux, краще масштабування TSR та більша продуктивність

Джерело: Igor`s Lab

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: