Новини Софт 12.05.2022 о 13:23 comment views icon

Google Wallet повертається — він замінить Google Pay, а у Chrome з’явиться функція маскування номеру кредитної картки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Незабаром Google Wallet замінить чинний додаток Google Pay, про що ЗМІ повідомляли ще у квітні. У компанії сподіваються, що програма замінить фізичні гаманці. Насамперед це стосується кредитних та дебетових карток, а також транспортних квитків та квитків на заходи, посадкових талонів на літаки, картки лояльності та записи про щеплення. Все це, поряд з віртуальними ключами від автомобіля та студентськими квитками, становить наявний набір того, що можна зберегти у телефоні. При цьому програма буде інтегрована з іншими програмами Google.

Наприклад, при додаванні у Wallet транзитної карти, карта та баланс будуть автоматично показуватися в Google Maps під час пошуку маршрутів. Якщо баланс добігає кінця, можна швидко торкнутися карти та додати вартість проїзду до прибуття на станцію.

Wallet також стане сховищем офісних перепусток та ключів від готелів. Для цього потрібна підтримка сторонніх розробників, хоча з часом, у міру оновлення систем, вона має покращитись.

Спочатку Wallet та Pay співіснуватимуть разом. Наклейки Google Pay в магазинах та платіжних терміналах залишаться, як і кнопка «Купити з Google Pay» в інтернеті та мобільних додатках. По суті, це буде схоже на сервіс Apple на iPhone, де програма Wallet та сервіс Apple Pay доповнюють один одного.

Сервіс Wallet буде доступний у більш ніж 40 країнах, де сьогодні працює Google Pay, в тому числі й Україні. Оновлення програми для Android (через Play Store) вийде цього літа і Google Wallet також з’явиться на Wear OS.

Google Wallet повертається — він замінить Google Pay, а у Chrome з'явиться функція маскування номеру кредитної картки

Додатково Wallet додасть віртуальних карт для безпечних платежів. У системі автозаповнення Chrome функція дозволить приховувати номер кредитної або дебетової картки під час здійснення покупок в інтернеті. Це допоможе спростити процес безпечного придбання на сайтах, які не підтримують Google або Apple Pay.

Онлайн-курс "Продуктова аналітика" від Laba.
Станьте універсальним аналітиком, опанувавши 20+ інструментів для роботи з будь-яким продуктом.
Дізнатись більше про курс

По суті, це те саме, що й використання автозаповнення Chrome для введення даних кредитної картки, але з додатковим рівнем безпеки. Якщо продавець раптом виявляється нечесним, вам доведеться зв’язатися з банком, щоб скасувати списання коштів та заблокувати картку. Але цього не станеться, якщо використати віртуальні карти Google. Кожна така віртуальна карта може бути використана тільки для певної операції, але можуть підтримувати транзакції, що повторюються, наприклад, для підписки.

Google Wallet повертається — він замінить Google Pay, а у Chrome з'явиться функція маскування номеру кредитної картки

Також це зручно і для продавців: впровадження підтримки Google Pay або інших сервісів вимагає додаткового часу, в той час, як віртуальні номери карт Google зможуть працювати на будь-якому сайті. При цьому Google не бере відсотки під час використання віртуальних карт. Продавцям не доведеться відмовлятися від частини свого прибутку, а клієнтам не доведеться передавати дані своїх кредитних карток.

Спершу використання віртуальних карт Chrome з’явиться для клієнтів Capital One. Надалі Google додасть підтримку карток Visa, American Express та Mastercard.

Джерело: 9to5google, The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: