Новини Новини 05.03.2022 о 21:55 comment views icon

IBM та Payoneer — ще дві компанії, які припинили діяльність в росії через війну в Україні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

З кожним днем все більше технологічних та фінансових компаній залишають російський ринок через розв’язану путінським режимом війну в Україні. Тільки що список поповнили ще дві відомі транснаціональні компанії — ІТ-гігант IBM та платіжна система Payoneer. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

IBM виробляє та продає апаратне та програмне забезпечення, послуги (хостинг, консалтинг) у сферах від мейнфреймів до нанотехнологій. Складно переоцінити велич та вплив «блакитного гіганта», особливо в корпоративному сегменту. Тож повне припинення діяльності IBM  у рф —  суттєвий удар по економіці країни-агресора. Особливо з врахуванням того, що кількома днями раніше російський ринок покинули Oracle та SAP.

Водночас міжнародна платіжна система Payoneer особливо популярна серед фрілансерів, що виконують різну роботу для іноземних замовників. Також можна загадати, що PayPal також призупинила роботу у рф, а раніше обмеження для росіян через війну в Україні ввели Wise і Remitly.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: