Новини Софт 21.10.2022 о 10:42 comment views icon

Ілон Маск каже, що “переплачує” за Twitter та планує скоротити 75% персоналу для зниження витрат

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Ілон Маск вважає, що 44 мільярди доларів – занадто велика ціна для Twitter, проте вірить у потенціал платформи.

Оновлено [16:50]: У Twitter спростували повідомлення The Washington Post про звільнення 75% персоналу після покупки Маском компанії. “У нас немає жодних підтверджень планів покупця після закриття, і ми рекомендуємо не слідувати чуткам або документам, що просочилися, а чекати фактів від нас і покупця безпосередньо”, – говорить головний юрисконсульт Twitter Шон Еджетт.

Під час фінансового звіту Tesla, Маск згадав і про неоднозначну угоду щодо покупки Twitter. Після того як генеральний директор автовиробника відмовився від придбання, стверджуючи, що Twitter “збрехав” про кількість фальшивих облікових записів на платформі, Маск зрештою погодився здійснити покупку за початковою ціною 54,20 долара за акцію на початку цього місяця на суму близько 44 мільярдів доларів.

«Хоча очевидно, що я та інші інвестори явно переплачують за Twitter прямо зараз, довгостроковий потенціал Twitter, як на мене, на порядок перевищує його поточну вартість», — сказав Маск.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

З’явилася також інформація про те, що Маск та Twitter майже домовилися про зниження ціни на придбання (до 50 доларів за акцію), але компанія висунула додаткові вимоги в рамках знижки, на яку юристи Маска не погодилися.

Раніше генеральний партнер однієї з фірм, що інвестувала в угоду, розповів Business Insider, що Twitter коштує всього від 10 до 12 мільярдів доларів і інші партнери навіть «намагалися піти».

Після того, як Twitter подав до суду на Маска у відповідь на його відмову від угоди, мільярдер розкритикував компанію і навіть викликав генерального директора Парага Агравала на публічні дебати з цього питання.

«Я в захваті від ситуації з Twitter, тому що, очевидно, я неймовірно добре знаю їхній продукт. І я думаю, що це актив, який давно зачах, але має неймовірний потенціал», – сказав він.

Після заяви про те, що Маск передумав і придбання Twitter поновилося, мільярдер попросив суддю Кетлін Маккормік призупинити всі судові провадження, оскільки він сподівався забезпечити фінансування угоди. Маккормік погодилася на прохання, чим викликала невдоволення адвокатів Twitter. Проте суддя уточнила: обидві сторони мають час до 17:00 28 жовтня, щоб завершити угоду, інакше судовий розгляд відновиться наступного місяця. До цього терміну залишився лише тиждень.

Основи Web дизайну від Ithillel.
Цей онлайн-курс з основ веб-дизайну дозволить вам опанувати мистецтво створення ефективних та привабливих інтерфейсів для вебсайтів і застосунків. Ви оволодієте ключовими принципами UX/UI дизайну, створюватимете дизайн-макети та прототипи, розроблятимете адаптивні інтерфейси для різних пристроїв, готуючись до професійної кар'єри в галузі веб-дизайну.
Дізнатися більше

У США розпочали розслідування проти Ілона Маска через його поведінку в угоді по купівлі Twitter за 44 млрд доларів — Reuters

Судячи з коментарів Маска, угода дедалі ближче до завершення. Ще одна можлива ознака цього з’явилася в понеділок: Twitter заморозив можливість своїх співробітників отримувати доступ або торгувати акціями в Центрі винагороди за акції, зазначивши, що «заморожування дозволяє виконати остаточне звірення рахунків працівників до закриття угоди щодо придбання».

Також згідно з інформацією The Washington Post Ілон Маск повідомив інвесторами, що хоче звільнити більшу частину співробітників Twitter, щоб знизити витрати (зараз у Twitter працює близько 7500 осіб, і 75% з них можуть розраховувати на скорочення).

Однак навіть якщо угода щодо купівлі компанії не відбудеться – звільнень не уникнути. Керівництво Twitter і раніше планувало скоротити майже чверть робочої сили, урізавши 800 мільйонів доларів із фонду заробітної плати.

Заплановані Маском, більші скорочення, є «неймовірними», сказав The Post фахівець з даних, який раніше відповідав за показники спаму та працездатності Twitter Едвін Чен. Користувачі, швидше за все, відразу помітять це – ймовірно, Twitter зазнає більшої кількості зломів.

Ще одна ідея Маска – впровадити систему ранжирування стеків (лідери в командах повинні оцінювати співробітників, які працюють під їх керівництвом, як найкращих, хороших, середніх чи поганих). Ця практика, як відомо, закінчилася в Microsoft у 2013 році, оскільки сприяла формуванню поганої культури та скороченню чисельності персоналу.

Маск також повідомив інвесторам, що планує подвоїти дохід за три роки та потроїти кількість щоденних користувачів, які можуть переглядати рекламу за той же період, хоча він не надав подробиць про те, як досягатиме цілей.

Ще одні інновації, які планує Маск – ослаблення стандартів модернізації контенту. Як відомо, підприємець виступає за відновлення облікового запису колишнього президента США Дональда Трампа. У вівторок Маск опублікував мем (який потім зник) про себе, Каньє Весте і Трампа – кожен з них тримає меч для соціальної мережі, якою володіє або планує купити (Трамп володіє Truth Social, а Вест після блокувань в Instagram та Twitter через антисемітські пости заявив про купівлю соцмережі Parler, у Маска ж на мечі нанесений значок його власної загадкової платформи «X»).

Илон Маск говорит, что “переплачивает” за Twitter и планирует сократить 75% персонала для снижения расходов

Сам Ілон не соромиться публікувати свої «думки» навіть у Twitter, який ще не придбав: раніше підприємець влаштував опитування про «мир між Україною та росією» — серед іншого, запропонувавши віддати окупантам Крим.

Джерело: Techspot, The Washington Post


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: