Новини Україна 08.12.2023 о 16:07 comment views icon

Kantar: виробництво та боротьба з корупцією — найбажаніші сфери застосування ШІ серед українців

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Загалом 73% опитаних українців вважають, що штучний інтелект здатен полегшити життя людства.

Компанія з маркетингових досліджень Kantar Україна на тлі буму ШІ провела тематичне опитування серед українців у квітні та жовтні 2023 року. Згідно з дослідженнями, в українців назагал сформувалось позитивне ставлення до нової технології — більшість, близько 76%, розуміють переваги штучного інтелекту. Частіше за вибірку в цілому — опитані з рівнем доходу на особу 10 000 грн і більше (83%), а також з вищою освітою (82%).

Kantar: виробництво та боротьба з корупцією — найбажаніші сфери застосування ШІ серед українців
Зображення згенероване штучним інтелектом

57% респондентів тим часом остерігаються розвитку штучного інтелекту — що пов’язано зі страхом втрати роботи і знецінення їхньої професії (22%), а також повстанням машин чи можливою агресією до людини (так само 22%).

Найчастіше українці помічали застосування ШІ в охоронних системах (42%), креативній індустрії (41%), банківських послугах (40%) та обслуговуванні клієнтів (40%).

Kantar: виробництво та боротьба з корупцією — найбажаніші сфери застосування ШІ серед українців

Найбільший потенціал для застосування ШІ українці вбачають в оптимізації виробничих процесів (54%) та боротьбі з корупцією (51%). Опитані з рівнем доходу на особу 10 000 грн і більше та з вищою світою частіше за вибірку в цілому вважають доцільним застосування ШІ для оптимізації виробничих процесів (по 62%).

Курс Quality Assurance (QA) від Mate academy.
Курс QA — ідеальний для новачка. Від основ тестування до складних стратегій — опануйте всі технології, щоб жодна помилка не змогла вас оминути. Ми впевнені в якості нашого курсу, тому гарантуємо вам працевлаштування після його завершення.
Зареєструватись на курс

Kantar: виробництво та боротьба з корупцією — найбажаніші сфери застосування ШІ серед українців

Чоловіки частіше за опитаних в цілому є прихильниками ідеї застосування ШІ для контрпропаганди (31% проти 26%) та прийняття рішень у сфері управління державою (24% проти 19%). Використання ШІ для пошуку розв’язання екологічних проблем частіше вважають потрібним опитані з рівнем доходу на особу 10 000 грн і більше (44% проти 38%).

45% вважають, що законодавче регулювання в галузі ШІ потрібне (серед опитаних з матеріальним становищем вище середнього (53%) та вищою освітою (51%) таких значущо більше). 38% важко визначитися з відповіддю, 17% — не вважають за потрібне вводити закон про ШІ.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: