Новини Наука та космос 06.05.2022 о 15:40 comment views icon

Капсула SpaceX Dragon успішно повернула екіпаж Crew-3 з МКС на Землю

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/photo_2022-02-28_17-50-39-1-96x96.jpg

Максим Григор'єв

Автор новин

Чотири члени місії Crew-3 повернулися на Землю у п’ятницю з Міжнародної космічної станції (МКС), успішно досягнувши вод Мексиканської затоки біля узбережжя Флориди (США).

Капсула Dragon приводнилася у призначений час, 00:43 за місцевим часом (7:43 за Києвом), і незабаром після цього екіпаж розпочав посадку на човни рятувальних груп, які чекали на них у гавані.

Астронавти NASA Кайла Беррон, Раджа Чарі та Том Маршберн, а також астронавт Європейського космічного агентства (ЄКА) Маттіас Маурер завершили 24-годинний спуск, провівши майже шість місяців на орбітальній лабораторії, куди вони прибули 11 листопада минулого року.

Маршберн, командир місії, здійснив свій третій космічний політ, тоді як решта трьох членів екіпажу були в космосі вперше. Crew-3, який, як випливає з назви, є третім пілотованим польотом, який SpaceX відправила в космос.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

За час перебування на МКС вони провели понад сотню наукових проєктів, окрім трьох виходів у відкритий космос; Беррон і Чарі двічі кожен, а Маршберн і Маурер здійснили по одній прогулянці.

Крім виходів на заміну сонячних батарей станції, учасники місії проводили різноманітні дослідження, у тому числі вивчаючи складні процеси вирощування та проростання, результати яких будуть корисними для майбутніх тривалих космічних подорожей.

Члени місії Crew-3 повертаються додому після зміни Crew-4, екіпаж якого прибув до орбітальної лабораторії на борту нової капсули Dragon 27 квітня на чергову шестимісячну зміну станції.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

У Crew-4 входять астронавти К’єл Ліндгрен, Роберт Хайнс та Джесіка Уоткінс, а також італійка Саманта Крістофоретті з Європейського космічного агентства (ЄКА).

Члени Crew-4 приєдналися до 67-ї експедиції через три дні після повернення Ax-1 на Землю, першої повністю приватної місії з досягнення космічної станції, яку очолив колишній астронавт NASA іспанського походження Мігель Лопес Алегрія.

Корабель Ax-1, координований приватною компанією з Х’юстона (США) Axiom Space, стартував з мису Канаверал у Флориді і 9 квітня прибув на МКС, де чотири члени екіпажу провели два тижні, виконуючи наукові дослідження.

19 травня Boeing планує запуск з мису Канаверал, Флорида, ракети Atlas V, другу безпілотну місію, де приватна фірма сподівається успішно відправити свій корабель Starliner на МКС.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: