Новини Новини 09.11.2022 о 16:01 comment views icon

Марк Цукерберг анонсував скорочення штату Meta на 13% — роботу втратять 11 000 співробітників

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

Як і очікувалося, компанія Meta оголосила, що звільнить 11 тис. співробітників, що становить близько 13% загальної чисельності персоналу. У вересні компанія повідомляла про наявність 87 тисяч співробітників. Це буде першим значним скороченням персоналу з моменту заснування компанії у 2004 році.

Генеральний директор Марк Цукерберг заявив, що він винен у надмірному оптимізмі щодо майбутнього зростання компанії на тлі сплеску пандемії.

«На початку Covid світ швидко перейшов в онлайн, а сплеск електронної комерції призвів до надмірного зростання доходів», – уточнив Цукерберг. «Багато людей передбачали, що це буде постійне прискорення, яке продовжиться навіть після закінчення пандемії. Я теж, тому я вирішив значно збільшити наші інвестиції. На жаль, все пішло не так, як я очікував».

Марк Цукерберг додав, що тепер компанія стане «більш компактною та ефективною» шляхом скорочення витрат та персоналу. Крім того, Meta перерозподілить більше ресурсів на «меншу кількість високопріоритетних областей зростання», включаючи рекламу, ШІ та метавсесвіт. Цукерберг сказав, що команда рекрутингу компанії особливо «непропорційно постраждає» від скорочень.

На фінансові показники та ефективність Meta вплинули одразу кілька факторів. Прогнозований спад економіки США притупив імпульс багатьох технологічних компаній. До того ж посилилася конкуренція, а керівництво компанії обрало норовливу стратегію. Зростання TikTok та зміни в політиці конфіденційності Apple призвели до скорочення прибуткового рекламного бізнесу Meta. Водночас інвестиції компанії в метавсесвіт, що зароджується, виглядають все більш помилковими (цей бізнес приніс $9,4 млрд збитків тільки у 2022 році).

За словами Цукерберга, звільнені співробітники отримають базову заробітну плату за 16 тижнів та додатково по дві тижневі зарплати за кожний рік роботи в компанії. Додатково їм нададуть медичне страхування терміном на 6 місяців, підтримку у пошуку нової роботи та розв’язанні імміграційних питань. Цукерберг сказав, що компанія призупинить приймання на роботу нових співробітників до першого кварталу 2023 року «з невеликою кількістю винятків».

Web design.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

Джерело: The Verge

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: