Новини Софт 14.07.2023 о 10:53 comment views icon

Прощавай, Calibri. Привіт, Aptos — Microsoft вперше за 16 років замінила заданий шрифт в Office

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Прощавай, Calibri. Привіт, Aptos — Microsoft вперше за 16 років замінила заданий шрифт в Office

Шрифт Aptos замінить попередній стандартний Calibri, який залишиться закріпленим у верхній частині меню шрифтів поряд зі своїми попередниками Times New Roman і Arial.

Microsoft дуже довго шукала новий стандартний шрифт, а у 2021 році замовила 5 нових користувацьких шрифтів для Office – після тестування та відгуків основним все ж таки обрали Aptos, який був натхнений швейцарською типографікою середини 20-го століття

«Сьогодні ми починаємо останній етап цієї великої зміни, коли Aptos почне з’являтися як новий дефолтний шрифт у Word, Outlook, PowerPoint і Excel для сотень мільйонів користувачів. І протягом наступних кількох місяців він стане стандартним для всіх наших клієнтів», — написав у блозі Сі Деніелс, головний програмний менеджер Microsoft.

Розробкою Aptos займався провідний дизайнер шрифтів Стів Маттесон, який раніше створив для корпорації сімейство шрифтів Segoe. Microsoft вперше почала використовувати Segoe UI у Windows Vista, і воно все ще використовується в Windows 11 сьогодні. Маттесон також працював над розробкою основних оригінальних шрифтів Windows TrueType.

Aptos, який раніше був відомий як Bierstadt, названий на участь улюбленого міста Маттесона в Каліфорнії. Це шрифт без засічок, який часто також називають «гротескним або готичним шрифтом», із простими формами літер з дещо зрізаними кінцями.

У той час як Aptos замінить Calibri, попередній стандартний шрифт все одно залишиться закріпленим у верхній частині нового меню шрифтів поряд зі своїми попередниками Times New Roman і Arial.

Прощавай, Calibri. Привіт, Aptos — Microsoft вперше за 16 років замінила заданий шрифт в Office

Calibri використовувався як дефолтний шрифт з випуску Office 2007, замінивши на той час Times New Roman. Інші чотири, які не були вибрані як стандартні — Grandview, Seaford, Skeena та Tenorite — все ще будуть доступні в Office.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

«Aptos є частиною ширшої хвилі функцій, які надходять у Microsoft 365. Ми прагнемо зробити програмне забезпечення більш виразним і доступним. З’явилася нова функція вибору шрифтів, а також нові теми, кольори та фони», — пояснює Деніелс.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: