Новини Крипто 14.07.2023 о 19:51 comment views icon

Наслідки перемоги: слідом за XRP виросли в ціні й інші криптовалюти ─ на 9-26%

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

За останню добу токен XRP виріс в ціні на 68%, що призвело до великого зростання вартості інших альткойнів із великою капіталізацією. Так, ціна токенів SOL та ADA збільшилася на 26% та 21%, а монети ALGO та MATIC подорожчали на 12% та 9%, відповідно.

Всі ці чотири токени нещодавно були виділені як цінні папери в офіційних позовах Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) проти популярних криптовалютних бірж, включаючи Binance і Coinbase. Але підсумкове рішення окружного судді США Аналіси Торрес, винесене у четвер, ставить під сумнів цю класифікацію.

Последствия победы: вслед за XRP выросли в цене и другие криптовалюты ─ на 9-26%

Протягом трьох років SEC і Ripple Labs, яка розробила блокчейн Ripple і випускає токен XRP, вели судовий розгляд з приводу того, чи є XRP цінним папером. XRP є четвертою за величиною криптовалютою у світі.

У 2020 році SEC заявила, що Ripple, її генеральний директор Бред Гарлінгхаус та виконавчий голова компанії порушили закони про цінні папери, продавши XRP на суму $1,4 млрд. Ripple стверджувала, що її токен не є цінним папером. Ці розгляди викликали постійну плутанину щодо того, які цифрові монети потрапляють до якоїсь нормативної сфери регулювання.

Багато хто розглядав судовий процес SEC проти стартапу Ripple як основний аргумент для всієї галузі. Потенційно він може вплинути на майже 20 тис. криптотокенів, які можуть потрапити під юрисдикцію агентства.

Онлайн-курс "Business English for Marketers" від Laba.
Опануйте професійну англійську для маркетингу.Розширте карʼєрні можливості для роботи з іноземними колегами: від розробки нових продуктів до презентації стратегії бренду.
Детальніше про курс

У своєму рішенні в четвер суддя окружного суду Південного округу Нью-Йорка США Аналіса Торрес ухвалила, що XRP сам по собі «не обов’язково є цінним папером за своєю природою». Це надихнуло учасників ринку, які побачили у цьому рішенні перемогу як для XRP, так і для інших монет.

Проте суддя Торрес не віддала Ripple остаточну перемогу, ухваливши, що деякі продажі XRP є інвестиційними контрактами, які проходять так званий «тест Хоуї» — юридичну оцінку для визначення того, чи є актив цінним папером.

За її словами, продажі XRP інституційним інвесторам кваліфікуються як цінні папери і мають бути зареєстровані у SEC. Водночас Торрес заявила, що «програмний продаж» токенів — або транзакції криптообміну з роздрібними інвесторами — не кваліфікуються як цінні папери.

У будь-якому випадку рішення судді викликало бурхливе зростання вартості криптоактивів, що може нагадувати бум 2021 року.

Джерело: cnbc


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: