Новини Технології 08.08.2023 о 17:04 comment views icon

Neuralink Ілона Маска залучила $280 млн на розробку мозкових імплантів

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Новим раундом інвестування керує Founders Fund – компанія венчурного капіталу, яку підтримує мільярдер Пітер Тіль.

Neuralink – один із найвідоміших гравців у зростаючій галузі мозкових імплантів, однак поряд існують ще десятки (як не сотні) подібних компаній. За даними PitchBook, на червень цього року нейротехнологічні стартапи залучили $143 млн – у порівнянні $278,1 млн за весь 2022-й рік та $518,9 млн за 2021-й рік.

Один із конкурентних стартапів Synchron, який вживляє імпланти через кровоносні судини, залучив свого першого пацієнта до клінічного випробування в США, обігнавши Neuralink на цьому етапі.

Однак компанія Маска нещодавно також отримала схвалення від Управління з харчових продуктів і медикаментів США (FDA) на проведення клінічних випробувань на людях. Заснована у 2016 році Neuralink прагне комерціалізувати власний інтерфейс мозок-комп’ютер (BCI) у широкому спектрі медичних і терапевтичних застосувань – від реабілітації після інсультів та травм спинного мозку до контролю нейронних протезів і здатності «перемотувати спогади або завантажувати їх у роботів», як заявляв генеральний директор Neuralink Ілон Маск у 2020 році.

Онлайн-курс "Режисура та візуальний сторітелінг" від Skvot.
Перетворюй свої ідеї на сильні історії в рекламі, кліпах чи кіно Досвідом ділиться режисер, продюсер та власник продакшену, який 10+ років у професії.
Детальніше про курс

BCI по суті перетворює аналогові електричні імпульси мозку (контролюючи його за допомогою тонких імплантованих електродів) у цифрові сигнали, які розуміють комп’ютери. Оскільки BCI потребує хірургічного втручання, FDA, яке регулює такі технології, вимагає проведення суворих тестів на безпеку.

Раніше стартап критикували групи захисту прав тварин через тестування інтерфейсу на приматах. Відповідно до внутрішніх документів, отриманих Reuters у грудні, з 2018 року під час розробки інтерфейсу мозок-комп’ютер Neuralink було вбито понад 1500 тварин. Генеральний інспектор Міністерства сільського господарства США розпочав розслідувати ці звинувачення.

На початку року Міністерство транспорту США також почало розслідування щодо компанії після того, як організація із захисту прав тварин звинуватила стартап у недотриманні належної процедури при доставці ймовірно небезпечних матеріалів.

Без дезінфекції та герметизації. Neuralink звинуватили у недбалому транспортуванні заражених чипів, вилучених з мозку мавп

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: