Новини Новини 08.11.2022 о 14:31 comment views icon

“Gucci Master” прямує до тюрми. Нігерійського мільярдера та популярного інстаграм-блогера засудили до 11 років ув’язнення за шахрайство

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Мільярдера з Нігерії Рамона Аббаса, якого прозвали “Gucci Master” за його любов до брендового одягу, засудили до 11 років тюремного ув’язнення за участь у шахрайських схемах та допомогу у відмиванні грошей. 

В Instagram Рамон відомий під ніком Hushpuppi. Він здобув популярність тим, що викладав у соцмережі свої усміхнені фото у брендовому одязі та на фоні елітних авто. Публікації розкішного життя та поїздок у Rolls Royce, Ferrari чи перельотів у приватному літаку прикували увагу понад 2 мільйонів користувачів. 

Нігерійський мільярдер — відомий як інстаграм-блогер Hushpuppi — відсидить 11 років у тюрмі за шахрайство

40-річного Рамона Аббаса засуджено в понеділок у Лос-Анджелесі до 135 місяців тюремного ув’язнення за відмивання грошей, зокрема й у змові з північнокорейськими хакерами. 

У квітні 2021 року “Gucci Master” визнав себе винним і відмовився від оскарження вироку. Адвокати мільярдера очікували, що термін ув’язнення складе від 4 до 5 років, але суд призначив 11. 

“Це було набагато більше, ніж ми думали”, — сказав адвокат Аббаса.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Окружний суддя США Отіс Райт сказав, що, на його думку, прокурори та адвокати говорили про двох різних людей, зображуючи Аббаса. Захисники описували Рамона, як сімейну людину та успішного бізнесмена, який давно покінчив зі злочинним світом. В останніх аферах, наголошували адвокати, він лише “надав шахраям доступ до банківських рахунків”.

Нігерійський мільярдер — відомий як інстаграм-блогер Hushpuppi — відсидить 11 років у тюрмі за шахрайство

Аббас підтвердив у суді, що у 2019 році мав серйозні фінансові проблеми, через що прийняв пропозиції від деяких людей щодо допомоги у відмиванні грошей. 

“Я був у відчаї, ваша честь”, — сказав підсудний. 

Рамон зізнався у відкритті банківських рахунків у Румунії та Болгарії для Галеба Алаумарі (у вересні Галеб був засуджений до більш ніж 11 років тюремного ув’язнення після того, як визнав себе винним у змові по відмиванню грошей) з метою пограбування мальтійського банку. Афера, в якій брали участь і північнокорейські хакери, призвела до крадіжки на суму 13 мільйонів доларів.

Ще один рахунок “Gucci Master” відкрив у Мексиці (туди мали надійти кошти, викрадені у британського професійного футбольного клубу та британської компанії). За заявою США, ця афера могла б обійтись жертвам у 6,9 мільйона доларів.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

Також Аббас допоміг переказати кошти, викрадені в юридичної фірми з Нью-Йорка та компанії з Катару.

Нігерійський мільярдер — відомий як інстаграм-блогер Hushpuppi — відсидить 11 років у тюрмі за шахрайствоПрокуратура попросила суддю призначити Аббасу до 11 років та трьох місяців позбавлення волі.

“Аббас не був керівником, організатором або контролером при скоєнні цього злочину. Він зробив усе, що в його силах, щоб виправити свої неправомірні дії”, — твердили своєю чергою адвокати.

“Gucci Master” попросив вибачення та обіцяв відшкодувати збитки, продавши свої Rolls Royce, Ferrari та Range Rover. Суд постановив, що Аббас повинен виплатити $1,7 млн жертвам шахрайства

“Якби я міг повернути час назад, то прийняв би зовсім інше рішення і був би більш обережним у виборі друзів”,  – написав Рамон у листі до суду.

Джерело: Bloomberg


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: