Новини Софт 25.05.2022 о 13:05 comment views icon

Нові можливості Microsoft Edge — оптимізації PWA і WebUI/UWP та оновлення інструменту Edge Dev Tools

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

З 15 червня 2022 року підтримка Internet Explorer 11 припиниться. Його замінить Edge (але буде доступний з режимом IE у новому браузері). На Build 2022 корпорація Microsoft оголосила про нововведення у браузері Microsoft Edge для розробників.

WebView2 стане доступним для WinUI 2/UWP «протягом наступних декількох місяців» (як і інструмент .NET MAUI). У майбутньому WebView2 з’явиться на ще більшій кількості платформ, включно з Xbox і Hololens.

«Перехід на Microsoft Edge та WebView2 може значно підвищити продуктивність. У тестах, проведених Cerner Corporation, використання Microsoft Edge WebView2 скоротило час рендерингу на 85%, навантаження на ЦП на 33% та використання ОЗП на 32% у порівнянні з Internet Explorer», — зазначили у Microsoft.

Використання прогресивних вебзастосунків (PWA) останнім часом різко зросло, тому анонсовано кілька оновлень для PWA на базі Microsoft Edge: нові API для обробки протоколів за замовчуванням та покращення повідомлень (позначатимуться як ті, що надходять із самої програми, а не з браузера Microsoft Edge).

Тепер користувачі можуть знайти PWA поруч із власними програмами в Microsoft Store. Microsoft також переробила сторінку програм у Microsoft Edge і створила новий інтерфейс Apps Hub, додано синхронізацію програм між пристроями.

Удосконалений сайт PWABuilder включає новий проєкт PWA Starter і нове розширення VSCode — PWA Studio, — яке спрощує процес створення і публікації PWA в Microsoft Store. У PWABuilder також додана підтримка розгортання на пристроях віртуальної та змішаної реальності (як HoloLens, так і Meta Quest).

Онлайн-курс "С++ для GameDev" від robot_dreams.
Навчіться кодити на C++ з нуля, опануйте принципи обʼєктно-орієнтованого програмування, ключові бібліотеки та інструменти.Створюйте десктопні та мобільні ігри. Розвивайтеся в геймдеві.
Детальніше

DevTools браузера нещодавно одержав оновлення, яке спростить використання інструментів. На панелі дій з’явилися характерні значки інструментів для спрощення навігації, її можна налаштувати за допомогою більш ніж 30 доступних інструментів. У спрощеному інтерфейсі користувача також з’явиться більше можливостей, включаючи підтримку підказок, що спливають при наведенні на панель курсора.

Протестувати новий інтерфейс користувача DevTools можна через Focus Mode, який нині доступний на всіх каналах DevTools.

Microsoft випустила набір нових потужних інструментів, які спрощують дослідження пам’яті та продуктивності в DevTools та дозволяють безпечно виконувати налагодження в робочому середовищі за допомогою вихідних карт із сервера символів Azure Artifacts.

В Microsoft Store стало можливим відновлювати раніше інстальовані програми на новий ПК з Windows 11


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: