Новини Новини 26.03.2022 о 10:03 comment views icon

Нові санкції проти рф: інтернет-холдинг VK залишився без доступу до серверів Microsoft, а додатки кількох російських банків більше недоступні в Play Market

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

Дедалі більше міжнародних компаній та сервісів відмовляють співпрацювати з росією після нападу на Україну. Так, Apple та Google розірвали зв’язки з російськими платіжними картками «Мир». Apple видаляє карти «Мир» як опцію у Apple Pay.

«Очікується, що Apple видалить із сервісу вже наявні картки найближчими днями. Тим часом Google призупинив пілотний план, який дозволить клієнтам використати карти «Мир» у Google Pay у Росії. Про це повідомляє The Wall Street Journal», — повідомив на своєму Telegram-каналі міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Крім того, компанія Terrasoft назавжди йде з ринків росії та білорусі. Вона інвестувала на підтримку української армії та волонтерські проекти понад 10 млн. грн.

Російський інтернет-холдинг VK, у минулому Mail.ru Group, залишився без доступу до серверів Microsoft. Це спричинило проблеми роботи поштового сервісу Mail.ru. Користувачі вже не можуть переглядати файли, прикріплені до повідомлень.

Російський кіберспортивний клуб Team Spirit (чемпіони світу з Dota 2) переїжджають із Москви до Белграду. Команда також відмовляється від розширення інфраструктури у Москві.
Програми «ВТБ Онлайн», «Промсвязьбанк», «ФК Открытие» и «Новикомбанк» стали недоступні для завантаження в Play Market. Однак якщо програма була завантажена раніше, вона працює без змін.

Компанія Schlumberger, що займається розробкою технологічних та цифрових рішень для енергетичної сфери, також призупинила нові інвестиції у росії.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Раніше повідомлялося, що де-юре росію залишить OLX Group. Це стосується російського сайту оголошень Avito. По факту ж вся діяльність цього ресурсу буде керуватися власною радою директорів у росії, незалежно від OLX Group і Prosus, що нею володіє.

Також про повну зупинку роботи в росії заявив найбільший музичний стрімінговий сервіс Spotify. Це означає, що російські користувачі втратять доступ до бібліотеки музичного сервісу.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: