Новини Новини 13.12.2022 о 13:29 comment views icon

Оцінка SpaceX досягла $140 млрд, що робить її найдорожчою приватною компанією в США

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

В липні SpaceX оцінювалась у $127 млрд, а нині в $140 млрд — через пропозицію компанії продати акції інсайдерів по $77 за одиницю, повідомляють джерела Bloomberg. 

Останніми тижнями компанія обговорювала різні ціни, але зрештою зупинилася на 140 мільярдах доларів для оцінки в тендерній пропозиції. Невідомо, чи залучатиме компанія капітал у первинному раунді фінансування за такою оцінкою.

Представник SpaceX, найдорожчої приватної компанії в США, не одразу відповів на запит про коментар.

SpaceX, що базується в Готорні, Каліфорнія, домінує на ринку комерційних космічних запусків. Компанія відправляє корисний вантаж на орбіту для приватних клієнтів, NASA та інших державних установ; переправляє астронавтів до Міжнародної космічної станції; запустила першу приватну місію для космічних туристів.

SpaceX також створює групу з тисяч супутників Starlink для передачі широкосмугового інтернет-покриття на Землю. Раніше Маск заявляв, що Starlink можуть виділити в публічному лістингу, коли грошові надходження стануть “більш передбачуваними”. У червні 2021 року Маск заявив, що компанії потрібно інвестувати від 20 до 30 мільярдів доларів, щоб зберегти конкурентні позиції Starlink.

Starlink підвищує абонплату для українців з $60 до $75 на місяць, а вартість обладнання — з $600 до $700

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

За даними індексу мільярдерів Bloomberg, очільник SpaceX Ілон Маск є найбагатшою людиною світу і нині володіє 168 мільярдами доларів. Його частка в SpaceX оцінюється приблизно в 47 мільярдів доларів.

Однак не все так добре в бізнес-імперії підприємця. У жовтні 2022 року Маск придбав Twitter за 44 млрд долларів, що стало найбільшим в історії викупом технологічної компанії з використанням позикових коштів. Щоб укласти угоду Ілон звалив на компанію (яка не приносила прибутку протягом восьми років) близько 13 мільярдів доларів боргу. Це означає, що компанія заробляє менше грошей на рік, ніж заборгувала своїм кредиторам.

Оновлення, ініційовані Маском у соцмережі, поки також не викликають надто багато позитивних емоцій — ані у користувачів, ані у рекламодавців. Хаос, спричинений запуском передплати Twitter Blue відвадив деяких партнерів. Реклама є основним джерелом доходу компанії, але низка компаній, включаючи страхову організацію Allianz і автовиробника Audi, поки призупинили просування у соцмережі.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: