Новини Новини 30.10.2022 о 09:48 comment views icon

Pebble – смартгодинник, що вийшов у 2013 році – отримав підтримку Pixel 7 в останньому оновленні

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Минуло майже десять років відтоді, як смартгодинник Pebble надійшов у широкий доступ, але він все ще продовжує “жити” – пристрої відтепер сумісні з Pixel 7 і Pixel 7 Pro, а також з 64-розрядними версіями Android, які з’являться пізніше.

У грудні 2016 року компанія Fitbit придбала Pebble –  смартгодинник, розробка якого була профінансована шляхом краудфандингу через сайт Kickstarter. Тоді у Fitbit зазначили, що хоча й наявні годинники будуть працювати спочатку – надалі “функціональність або якість обслуговування можуть бути знижені” і оновлення програмного забезпечення не планувалося. Пізніше Google придбала Fitbit за 2,1 мільярда доларів, тож інтелектуальна власність і програмне забезпечення Pebble перейшли у власність техногіганта. 

З цього моменту почалася кампанія Rebble  – ініціатива, покликана на підтримку працездатності Pebble для користувачів. Годинникам були надані вебсервіси, у тому числі (для платних передплатників) працювало голосове диктування. Але ці сервіси, як і раніше, покладалися на основну програму Pebble для підключення годинника та смартфона. Якби Android дійсно б перейшов на 64-бітну ОС, це могло б залишити користувачів Pebble/Rebble у біді.

Кетрін Беррі, ключовий програміст і лідер Rebble Alliance, що працює над Wear OS у Google, була однією з перших, хто написав у Twitter повідомлення про появу оновлення “через чотири роки після 4.4.2” – останнього оновлення Play Store для Pebble від розробників.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

Застосунок Pebble для Android відтепер дозволяє пристрою працювати на 64-бітних Pixel 7 і аналогічних телефонах Android у майбутньому. Останнє оновлення також покращує надійність ідентифікатора абонента. Хоча програма недоступна в Google Play Store, вона підписана офіційними ключами Pebble і зберігає інтеграцію з Google Fit.

На перший погляд, може здатися, що це кінець лінії офіційної підтримки Pebble:

“Дякую Google за надання нам останнього оновлення”, – написала Беррі на Reddit.

Однак, як зазначає сайт ArsTechnica, схоже, що наступного місяця має відбутися хакатон Pebble. Тож якщо екран та батарея вашого смартгодинника Pebble досі працюють – не поспішайте його ховати.

Джерело: Engadget, Arstechnika


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: