Новини Новини 05.11.2022 о 18:00 comment views icon

Прототип 1,5-кілометрового тунелю Hyperloop Ілона Маска демонтували — тепер на його місці паркуватимуться співробітники SpaceX

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Прототип тунелю Hyperloop Ілона Маска, у якому проходили студентські змагання у 2018 та 2019 роках, перетворили на місце для паркування.

Можливо не всі згадають, що до того як Маск вдягнув мантію борця за свободу слова, він мав намір обійти “рухливий трафік”, побудувавши Hyperloop — систему тунелів, яка революціонізує транспорт. Мільярдер стверджував, що його компанія зможе рити тунелі швидше та ефективніше, ніж більшість сучасних систем буріння, які, як він справедливо стверджував, були трудомісткими та дорогими. Маск запевняв, що зможе скоротити час переїзду від Сан-Франциско до Лос-Анджелеса до 30 хвилин.

Білий сталевий тунель довжиною близько 1,5 км проклали вздовж проспекту Джека Нортропа біля штаб-квартири SpaceX у Хоторні, штат Каліфорнія. Він мав стати прототипом майбутніх об’єктів, але його нещодавно демонтували. Компанія Precision Construction Services була одним із підрядників, яка встановлювала трубу, і на початку цього року власника компанії Еріка Райта поінформували щодо знесення об’єкта.

Bloomberg повідомив, що «від труби Hyperloop не залишилося жодних слідів». (Імовірно, підземний випробувальний тунель, з яким Маск дебютував у 2018 році, залишився.)

Надземна труба була центральною частиною змагань із запуску модулів Hyperloop на високих швидкостях у 2018 році — тоді десятки студентських команд з усього світу випробували… майбутню стоянку SpaceX.

У 2018 та 2019 роках у тунелі Hyperloop проходили студентські змагання. Фото: The Verge
У 2018 та 2019 роках у тунелі Hyperloop проходили студентські змагання. Фото: The Verge

Наступного року захід повторили, а треті перегони, як обіцяв Маск, мали відбутися у «10-кілометровому вакуумному тунелі».

Онлайн-курс "Digital Marketing" від Laba.
Розширте пул навичок у роботі з аудиторією.Навчіться запускати рекламні кампанії без зайвих витрат бюджету з сучасними інструментами діджитал-маркетингу, включаючи AI.
Детальніше про курс

За кілька років амбіції Маска щодо Hyperloop стихли. Його пропозицію щодо підземної транзитної системи з модулями, що рухаються трубами за допомогою магнітної левітації зі швидкістю до сотень миль на годину —  замінили тунелями, які передбачені лише для автомобілів Tesla.

Решту стартапів Hyperloop закрили або перевели на інші напрямки — так, американська компанія Virgin Hyperloop скоротила майже половину штату в рамках реструктуризації бізнесу та переорієнтувалася від пасажирських перевезень до вантажоперевезень.

Тим часом The Boring Company Маска вже кілька років працює над будівництвом системи тунелів під Лас-Вегасом, у той час, як зусилля компанії щодо буріння тунелів в Чикаго, Лос-Анджелесі та Північно-Східному коридорі, зазнали невдачі.

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: