Новини Пристрої 01.03.2023 о 14:40 comment views icon

Quest 3 та нові Ray-Ban Stories до кінця 2023-го, а легкі окуляри AR не раніше 2027-го — плани Meta з випуску нових гарнітур AR|VR

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Meta розповсюдила серед співробітників дорожню карту обладнання доповненої та віртуальної реальності. Згідно з інформацією інсайдерів, компанія планує випустити свої перші повноцінні очки AR у 2027 році. Також у Meta мають намір використовувати окуляри доповненої реальності протягом дня як заміну смартфонів. Цукерберг назвав технологію «Святим Граалем», який до кінця цього десятиліття «змінить наші відносини з технологіями».

Окуляри під кодовою назвою Orion зможуть відображати аватари у вигляді високоякісних голограм, накладених поверх реального світу. Співробітники матимуть можливість протестувати пристрій у 2024 році, перш ніж розумні окуляри Meta будуть доступні для користувачів.

Під час презентації дорожньої карти у вівторок Алекс Хімел, віцепрезидент компанії з доповненої реальності, виклав план випуску безлічі пристроїв до 2027 року:

  • Цієї осені компанія планує випустити нову версію Ray-Ban Stories, розроблену у співпраці з Luxottica.
  • Гарнітура Quest 3, яка буде вдвічі тонша і потужніша за Quest 2, також буде доступна наприкінці цього року.
  • У 2024 році Meta планує випустити гарнітуру віртуальної реальності під кодовою назвою Ventura «за найпривабливішою ціною».
  • У 2025 році, Meta планує вихід Ray-Ban Stories третього покоління з вбудованим «видошукачем» для перегляду вхідних текстів, сканування QR-кодів та перекладу повідомлень іншими мовами в режимі реального часу. Користувачі зможуть керувати окулярами за допомогою рухів рук та вводити повідомлення на віртуальній клавіатурі.
  • Також компанія розробляє смартгодинник для спільного використання з окулярами AR, при цьому Meta відмовилася від своїх планів випуску розумного годинника зі знімним дисплеєм і камерами.

Meta – не єдина велика технологічна компанія, яка планує випустити окуляри та гарнітури AR та VR у найближчі кілька років. Очікується, що Apple представить гарнітуру змішаної реальності на WWDC у червні. За повідомленнями, у Купертіно працюють і над дешевшою версією. Нещодавно легкі бездротові окуляри AR представила Xiaomi, Sony випустила PlayStation VR2, над технологіями змішаної реальності активно працюють і Samsung і Qualcomm.

Великий матеріал про дорожню карту AR і VR від Meta з масою деталей та цитат представив The Verge.

Meta представила Quest Pro — «професійну» VR-гарнітуру за $1499 зі зчитуванням міміки та додаванням віртуальних об’єктів

Курс Розмовної англійської від Englishdom.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

 

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: