Новини Пристрої 09.06.2022 о 18:32 comment views icon

Bloomberg: Meta зупинила розробку смартгодинника з двома вбудованими камерами

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заступник головного редактора, керівник відділу новин

Meta заморозила розробку смартгодинника з двома вбудованими камерами на невизначений термін і натомість почала працювати над іншим носимим пристроєм, повідомляє Bloomberg з посиланням на близьке до компанії джерело.

Гаджет — під кодовим іменем Milan — спочатку планувалося випустити на ринок навесні 2023 року за ціною $349. Наприкінці 2021 року ми бачили рендер потенційного годинника у квадратному корпусі із закругленими кутами та невеликим прямокутним вирізом в екрані під фронтальну камеру, який мав конкурувати з Apple Watch та Google Pixel Watch. Повідомляється, що Meta заморозила проєкт через технічні складнощі та загальне скорочення витрат у зв’язку з уповільненням зростання бізнесу.

За даними Bloomberg, пристрій перебував у активній розробці щонайменше два роки. Головна особливість гаджета — дві камери: фронтальна на 5 Мп, яка призначена головним чином для відеодзвінків, та додатковий якісніший модуль на 12 Мп з автофокусом на задній панелі, який міг використовуватися для знімання після від’єднання (разом з дисплейним модулем) від основного корпусу з нержавіючої сталі на зап’ясті.

Повідомляється, що Мета зіштовхнулася з технологічними складнощами, пов’язаними саме з цією другою камерою — вона заважала іншій технології, яка відповідала за сприйняття нервових сигналів від зап’ястя. Це важливо, оскільки Мета сподівалася, що пристрій буде не черговим звичайним розумним годинником, але також дозволить керувати окремими окулярами доповненої реальності (AR) та іншими ініціатива метавсесвіту. Минулого року в блозі Мета показувала демо перспективної технології нейронного інтерфейсу та розповідала про використання пристроїв, закріплених на зап’ясті, для вловлювання нервових імпульсів з їх подальшим зацифруванням за допомогою електроміографії Bloomberg: Meta зупинила розробку смартгодинника з двома вбудованими камерамиBloomberg: Meta зупинила розробку смартгодинника з двома вбудованими камерамиЕлектроміографія (ЕМГ) — об'єктивний метод дослідження нейром'язової системи шляхом реєстрації електричних потенціалів м'язів, що дозволяє оцінити їх функціональний стан або використовувати отримані данні при розробці
біокерованих протезів
.

Пристрій також мав би типові функції розумного годинника, такі як GPS, стільниковий зв’язок, відстеження активності, відтворення музики та інтеграція з іншими продуктами Meta, включаючи WhatsApp та Instagram. Команда сподівалася, що годинник зможе працювати щонайменше 18 годин без підзарядки. Станом на минулий рік Мета також хотіла співпрацювати з іншими компаніями над створенням екосистеми аксесуарів для годинника, які дозволили б прикріпити його до речей, наприклад, рюкзаків, і використовувати як камеру. Але історія не знає умовного способу.

Водночас Bloomberg повідомляє, що Meta все ще працює над кількома іншими пристроями, призначеними для носіння на зап’ясті. Це частина грандіозного плану генерального директора Meta Марка Цукерберга — запропонувати більше власного обладнання для споживачів і зменшити залежність користувачів від платформ Apple і Google. Як відомо, ті останнім часом значно ускладнили Facebook задачу відстежування дій користувачів, що відповідним чином позначилося на її доходах від реклами.

Курс Python від Mate academy.
Python дозволяє тобі не тільки розробляти сайти та займатись аналітикою даних, а ще й будувати алгоритми, тестувати програми та навіть створювати штучні інтелекти. Стань різноплановим фахівцем!
Реєстрація на курс

Meta (владелец Facebook) вылетела из топ-10 самых дорогих компаний мира


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: