Новини Софт 14.06.2023 о 10:59 comment views icon

«‎Ми це переживемо». Керівник Reddit відреагував на страйки проти платного API, які подовжили на невизначений термін

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Тисячі сабредітів стали приватними у відповідь на нову політику ціноутворення для API Reddit, викликавши короткочасний збій на сайті – однак керівник Reddit Стів Гаффман, схоже, не надто цим стурбований.

У службовій записці генеральний директор Reddit зазначив, що «суттєвого впливу на доходи не було» і це «‎можна пережити». Гаффман додав, що деякі співробітники працювали цілодобово, адаптуючись до навантажень інфраструктури й взаємодіючи зі спільнотами.

«Дуже багато шуму, але це колись закінчиться. Єдине довгострокове рішення – це вдосконалення нашого продукту, а найближчим часом нас чекають кілька важливих запусків модифікаційного інструменту», – пише керівник.

У квітні Reddit заявив, що почне стягувати плату з розробників, які використовують його API: програми з менш ніж 100 запитами на хвилину платити не будуть (на них, за словами сайту, припадає понад 90% поточних заявок), а з решти – стягуватимуть $0,24 за кожні 1000 запитів.

Два популярні сторонні клієнти Reddit Apollo та RIF оголосили, що припинять роботу 30 червня. Творець Apollo оцінив, що підтримка застосунку обійдеться йому у $20 млн на рік.

«Хоча дві найбільші сторонні програми, Apollo та RIF, а також кілька інших, заявили, що планують припинити роботу наприкінці місяця, ми все ще ведемо діалог з деякими іншими. І, як я згадав у своїй публікації минулого тижня, ми звільнимо від плати програми, орієнтовані на доступність і поки що маємо угоди з RedReader і Dystopia», – пише Гаффман.

Попри свою впевненість у розв’язанні проблеми Гаффман порадив співробітникам не з’являтися у брендованих футболках Reddit у публічних місцях:

«Деякі люди дуже засмучені, і ми не хочемо, щоб вони на вас виплеснули емоції», — написав він.

У відповідь на заяви керівництва Reddit спільноти оголосили про подовження страйків на невизначений термін. Згідно з даними лічильника на Twitch нині до протестів приєдналися 8829 сабредітів, і деякі з них мають по кілька десятків мільйонів підписників.

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

«48 годин були лише «підтвердженням концепції». Гаффман зневажливо ставиться до скоординованих дій понад 20 000 модераторів і 10 000 сабредітів‎», – написав u/britinsb.

Тим часом u/strolls запропонував вжити більш радикальних заходів і припинити модерацію контенту (окрім NSFW), дозволивши «спамерам і тролям перетворити Reddit на смітник»:

«Нині протестують десятки тисяч модераторів, які протягом десятиліть робили для Reddit безкоштовну роботу. Це не так просто, і будь-яка можлива спроба IPO вплине на імідж сайту. Twitter обдурив свій персонал і знизив до третини оцінку перед покупкою. Reddit також може так вчинити».

Наприкінці 2021 року Reddit подала заявку на первинне розміщення акцій, а в лютому The Information повідомила, що компанія хоче вийти на біржу цього року.

Джерело: Engadget 1, 2


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: