Новини IT-бізнес 22.06.2023 о 12:00 comment views icon

Регулятор США: Amazon обманом змушувала оформлювати передплату Prime та ускладнювала її скасування

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Федеральна торгова комісія США (FTC) подала до суду на Amazon – у позові стверджується, що компанія використовувала так звані «‎темні шаблони», які скеровували мільйони клієнтів на реєстрацію в програмі Prime, та навмисно ускладнювала процес скасування передплати.

FTC каже, що Amazon порушила Закон FTC і Закон про відновлення довіри онлайн-покупців, використовуючи так звані «темні шаблони‎», оманливі елементи дизайну, які спрямовують користувачів до проведення певних дій, в цьому випадку – реєстрації у програмі Prime без їхньої згоди.

«Amazon обманом змусила людей подовжити передплату без їхньої згоди, що коштувало їм значних грошей», — заявила голова FTC Ліна Хан у заяві.

Прессекретар Amazon Гізер Лейман назвав заяви FTC «неправдивими з точки зору фактів і закону»:

«Правда полягає в тому, що клієнти люблять Prime, і своїм дизайном ми спрощуємо для них процес оформлення чи скасування членства в Prime. Ми постійно прислухаємося до відгуків клієнтів і шукаємо способи покращити взаємодію з ними».

Федеральна торгова комісія США розслідувала процеси реєстрації та скасування програми Amazon Prime з березня 2021 року. Ситуація загострилась, коли FTC захотіла отримати свідчення від генерального директора Енді Джессі та засновника компанії Джеффа Безоса, але отримала відмову.

Програма Amazon Prime, запущена у 2005 році, стала однією з найпопулярніших служб передплати у світі з понад 200 мільйонами учасників, і принесла компанії мільярди доларів. Членство коштує $139/на рік і включає такі переваги, як безплатна доставка та доступ до потокового контенту.

Позов, поданий до окружного суду західного округу Вашингтона, звинувачує керівництво Amazon у сповільненні або відхиленні змін, які полегшили б користувачам скасування передплати, оскільки ці зміни могли «негативно вплинути на прибутки компанії».

Курс English For IT: Communication від Enlgish4IT.
Почни легко працювати та спілкуватися з мультикультурними командами та міжнародними клієнтами. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Інформація про курс

У позові також сказано, що Amazon ускладнювала можливість купівлі товарів на своєму сайті для клієнтів, які не мали передплати на Prime.

Це вже третя справа, яку FTC порушила проти Amazon протягом останнього місяця. Наприкінці травня компанія погодилась виплатити комісії понад $30 млн у справі про порушення конфіденційності в підрозділах Alexa та Ring. Компанія заявила, що не погоджується з претензіями FTC, але погодилася на врегулювання, щоб закрити справу.

«‎Не злетіло». Дрони Amazon доставили всього 100 замовлень цього року — в 100 разів менше, ніж сподівалась компанія

Джерело: CNBC


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: