Новини Military Tech 12.03.2024 о 14:39 comment views icon

Роботу лазерного (протидронового) комплексу DragonFire показали на відео

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/07/2023-07-19-12.08.01-2-96x96.jpg

Юрій Орос

Автор новин

Роботу лазерного (протидронового) комплексу DragonFire показали на відео

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Британське міністерство оборони показали на відео роботу лазерної зброї DragonFire проти повітряних цілей, в тому числі безпілотників й мінометних снарядів. Її вартість близько £100 млн, проте кожен постріл потенційно може коштувати менш як 500 грн, що сильно менше за традиційні засоби ППО.

DragonFire розробляється з 2017 року, подробиці про лазер класу 50 кВт тримаються під грифом секретності, передає NewAtlas. Відомо, що це твердотільний лазер, який складається з пучків легованих скляних волокон, вихід яких перетворюється в єдиний промінь за допомогою системи об’єднання променів британської розробки. Встановлений на башті, він також має вторинний лазер і електрооптичну камеру для захоплення цілі й корекції променя.

Відео, оприлюднене Міністерством оборони Великої Британії, дає більше інформації про його конструкцію. У ньому показано систему захоплення і ціленаведення в дії, випробування лазера на статичних стендових цілях, а також кадри з січневих польових випробувань на Гебридському полігоні британської армії в Шотландії, де він відстежував і вражав різні цілі.

Відео також містило анімації, що показують DragonFire в дії на борту військового корабля, де він виводить з ладу катер, засліплює безпілотник і збиває інший безпілотник. Крім того, Міністерство оборони оприлюднило зображення мінометної міни, яка була спалена DragonFire наскрізь.

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

Попри те, що випробування виявилися успішними, DragonFire не буде прийнятий на озброєння Королівського військово-морського флоту і британської армії як стандартна зброя. Його функція полягає в тому, щоб виступати в ролі демонстратора технологій, який надасть дані для розробки більш масштабної системи озброєнь другого покоління, яка ще не отримала фінансування.

Перевагою практичної лазерної зброї є не лише здатність вражати ціль розміром з монету на відстані кілометра зі швидкістю світла. Вона здатна замінити на короткій відстані ракети, які можуть коштувати сотні тисяч доларів. Не враховуючи обладнання, постріл коштує близько 10 фунтів стерлінгів, а «боєзапас» є практично необмеженим.

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: