Новини Технології 05.11.2022 о 10:10 comment views icon

Сканувальні дрони знаходять пристрої Wi-Fi з точністю до метра крізь стіни, використовуючи глобальну вразливість бездротових мереж

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Дослідницька група Університету Ватерлоо виявили вразливість у безпеці Wi-Fi, яка дозволяє хакерам знаходити та відстежувати пристрої крізь стіни з точністю до 1 метра. Атака використовує як лазівку особливість бездротового зв’язку, яку назвали «ввічливим Wi-Fi».

Дослідники пояснюють, що інтелектуальні пристрої автоматично реагують на спроби контакту навіть у захищеній паролем мережі. Вони розробили безпілотний летючий модуль, який назвали “Wi-Peep”. Він надсилає кілька сигналів під час польоту, а потім вимірює час відгуку. Цей метод дозволяє тріангулювати положення мережевих пристроїв з точністю до метра, а також може використовуватися для відстеження пристроїв, що рухаються, таких як стільникові телефони.

Ще більш тривожним є те, що зловмисники можуть залишатися практично невидимими для своєї жертви, оскільки вони можуть керувати дроном із прихованого місця. Сусідній будинок або фургон, припаркований на вулиці, — сприятливі умови для прихованого спостереження. Навіть якщо жертва помітить безпілотник (що малоймовірно) визначити оператора буде неможливо.

До того ж створити Wi-Peep було нескладно та недорого. Дослідникам потрібно було лише оснастити готовий безпілотник легко доступним обладнанням вартістю близько $20.

На жаль, захисту від цього типу атак поки що немає. Ця лазівка ​​Wi-Fi існує, щоб зробити зв’язок між пристроями легким і прозорим. Без повного перероблення всієї системи користувачі або адміністратори мало що можуть зробити, окрім як відключити Wi-Fi. Дослідники радять виробникам пристроїв Wi-Fi вмикати випадкові зміни під час відгуку. Якщо сигнали повертаються випадково, метод не може точно обчислити положення пристрою.

Дрони з камерами, оснащені шпигунськими компонентами з підтримкою Wi-Fi, стають все більш популярними. Минулого місяця одна з фінансових компаній виявила, що зловмисники використали два модифіковані дрони, щоб проникнути в її мережу зовні будівлі. Аналітики безпеки кажуть, що останніми роками використання дронів для зламу мереж стало більш поширеним явищем.

Курс English For Tech course від Enlgish4IT.
Лише 7 тижнів по 20-30 хвилин щоденного навчання допоможуть вам подолати комунікативні бар'єри. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Дійзнайтеся більше

Intel та Broadcom показали можливості Wi-Fi 7 – стабільна швидкість передачі даних досягала 5 Гбіт/с

Джерела: TechSpot

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: