Новини WTF 12.07.2023 о 18:03 comment views icon

Скляний дім для Ілона Маска: ось в чому суть секретного проєкту Tesla, який нині стикнувся з внутрішнім розслідуванням

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/09/Katya-96x96.jpg

Катерина Даньшина

Авторка новин

Скляний дім для Ілона Маска: ось в чому суть секретного проєкту Tesla, який нині стикнувся з внутрішнім розслідуванням

Ймовірно, Tesla фінансувала проєкт з будівництва скляного будинку для свого генерального директора, мільярдера Ілона Маска. Нині в компанії проводять внутрішнє розслідування щодо секретного проєкта з кодовою назвою «‎Проєкт 24», в рамках якого Tesla закупила скла на мільйони доларів.

Скляна резиденція Ілона Маска

Wall Street Journal повідомляє, що у нецільовому використанні коштів підозрюють Омеада Афшара, керівника фабрики Tesla в Техасі. Правління компанії також намагалось дізнатись, яку участь у проєкті бере сам Ілон Маск.

Афшар відомий своїми близькими стосунками з Маском і він також залучений у роботу компаній Twitter і SpaceX. Ані Омеад, ані представники Tesla коментарів з приводу проєкту не надають.

Проєкт передбачає будівництво великої будівлі зі скляними стінами неподалік від штаб-квартири Tesla в Техасі – і вона б могла бути офісом, але, згідно з планом дизайну, містить житлові елементи, такі як спальні, ванні кімнати та кухню.

Подальші візуалізації, зазначає Forbes, показували водоспад у навколишньому ландшафті споруди, на додаток до футуристичного пікапа — схожого на Cybertruck.

Місто для співробітників

Раніше інші документи, які отримали журналісти, свідчили про будівництво навіть окремого міста під назвою «Snailbrook». Повідомлялось, що Ілон Маск придбав тисячі квадратних метрів землі неподалік Остіна, штат Техас — це території колишніх пасовищ та сільськогосподарських угідь.

Онлайн-курс "PR Basis" від Skvot.
Дізнайся нюанси різних сфер і обрери свою.Як результат — матимеш стратегію бренду у своєму портфоліо та зможеш стартувати в піарі. Інсайтами ділиться лекторка, яка має 9+ років досвіду.
Детальніше про курс
Утопія Ілона Маска. Мільярдер будує окреме місто для співробітників — з закритою територією, приватною школою та басейном
Повідомляється, що на території вже з’явилися вітальні плакати із написом: «Ласкаво просимо, Снейлбрук, Техас».

Згідно з документами, які отримав Insider, тут збудують приблизно 110 житлових споруд, басейн, відкритий спортивний майданчик, тренажерний зал, приватну школу та особистий маєток Маска. Можливо, це і є той самий скляний дім?

Де нині живе Маск?

Минулого року Ілон Маск заявив, що основне місце його проживання – це будинок за $50 000 на півдні Техасу, який він орендує у SpaceX. Однак журналісти дізнались, що мільярдер жив у величезному особняку, що належав Кену Хоурі – співзасновнику PayPal.

Маск також заявляв, що іноді «‎спить на диванах в офісах Tesla та Twitter». У 2020 році він пообіцяв, що не матиме «‎ніякого житла» і продав кілька будинків у Каліфорнії на $130 млн загалом.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: