Новини Пристрої 22.04.2022 о 11:02 comment views icon

США передають Україні тактичні БПЛА Phoenix Ghost, спеціально розроблені для застосування на Донбасі

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/ad81c83e9fbf757ce8a90d0eb41dee5b-96x96.jpeg

Вадим Карпусь

Автор новин

США разом із союзниками продовжують постачати Україні озброєння, необхідне для відбиття російської військової агресії. 21 квітня президент США Джо Байден оголосив про передачу Україні чергової партії озброєння. Серед іншої номенклатури, необхідної для очищення території країни від окупантів, є безпілотники Phoenix Ghost. Це одноразові БПЛА, спеціально розроблені ВПС США для атаки цілей в умовах російсько-української війни.

У рамках нового пакету озброєння Україна отримає понад 121 одиницю тактичного БПЛА Phoenix Ghost. У Пентагоні заявили, що безпілотники Ghost добре підходять для бойових дій на сході України, де переважає плоска місцевість.

«Він [безпілотник] був розроблений для набору вимог, які дуже точно відповідають тому, що потрібно українцям зараз на Донбасі», — сказав представник Пентагону Джон Кірбі.

Кірбі відмовився поділитися докладнішими відомостями про нові безпілотники. Так що дальність їхньої дії та точні можливості на цей час не відомі. Однак Джон Кірбі повідомив, що вони були розроблені в основному для поразки цілей і знищуються після одноразового використання. Таким чином, йдеться про дрони-камікадзе, що нагадують за принципом застосування пристрої Switchblade.

«Звичайно, його можна використовувати, щоб дати вам візуальне уявлення про те, що він бачить. Але його основна мета – атака», – сказав Кірбі.

Він додав, що навчання роботі з дронами Phoenix Ghost буде схожим на навчання роботі зі Switchblade. Але він відмовився деталізувати плани навчання або сказати, скільки українців буде навчено застосуванню нової системи.

Онлайн-курс "С++ для GameDev" від robot_dreams.
Навчіться кодити на C++ з нуля, опануйте принципи обʼєктно-орієнтованого програмування, ключові бібліотеки та інструменти.Створюйте десктопні та мобільні ігри. Розвивайтеся в геймдеві.
Детальніше

Раніше у четвер Кірбі сказав, що дрони швидко розробляються для України. Але пізніше на пресконференції він уточнив, що розробка почалася ще до російського вторгнення 24 лютого. Кірбі зазначив, що США продовжать розробляти БПЛА відповідно до вимог України.

«Але ми продовжимо просувати цю розробку відповідно до українських вимог до безпілотних повітряних систем тактичного характеру на сході України», – сказав Кірбі.

AeroVironment (виробник дронів-камікадзе Switchblade) передасть Україні 100 розвідувальних безпілотників Quantix Recon

Джерело: usnews


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: