Новини Україна 17.03.2023 о 15:00 comment views icon

Україна невдовзі отримає перші 4 винищувачі МіГ-29 від Польщі, ще 13 надасть Словаччина

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Україна невдовзі отримає перші 4 винищувачі МіГ-29 від Польщі, ще 13 надасть Словаччина

Про передачу Україні МіГ-29 оголосив польський президент Анджей Дуда. Йдеться про чотири винищувачі найближчим часом, неназвану кількість інших готують до передачі пізніше. Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Хегер сьогодні оголосвив про рішення передати ще 13 одиниць МІГ-29.

«Йдеться про МіГ-29, які досі є чинними літаками у ППО нашої країни. Справді, таке рішення було ухвалено лише на рівні органів державної влади. Можна впевнено сказати, що зараз ми буквально відправляємо ці МіГи в Україну. Ми ще маємо десяток цих МіГів, які ми отримали на початку 90-х від армії НДР. Це останні роки їх експлуатації відповідно до технічних можливостей. Найближчими днями ми передаємо Україні чотири літаки у повному робочому стані. Інші літаки обслуговуються і готуються», – Анджей Дуда.

Аеджей Дуда МиГ-29 МіГ-29

Польща збирається замінити радянські винищувачі корейськими FA-50 та американськими F-35. За твердженням польських військових, передача літаків не вплине на обороноздатність їхньої країни. Спікер уряду Петро Мюллер вважає, що захист Польщі лише зросте – винищувачі будуть залучені у перехопленні повітряних цілей в Україні.

Словакия МиГ-29 МіГ 29

Прем’єр-міністр Словаччини Едуард Хегер сьогодні оголосив про передачу Україні 13 винищувачів. Це усі словацькі МіГ-29, включаючи 3 планери без двигунів, які потребують попереднього техобслуговування. Також для посилення протиповітряної оборони буде передано самохідні радянські ЗРК «Куб».

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Україна невдовзі отримає перші 4 винищувачі МіГ-29 від Польщі, ще 13 надасть Словаччина

Эдуард Хегер МиГ-29 МіГ-29 Едуард Хегер

Словацькі МіГ-29 були законсервовані у 2022 році після розірвання договору про їхнє обслуговування з росією. Вони у різному ступені технічної готовності.

Онлайн-курс Frontend-разробник від Powercode academy.
Курс на якому ти напишеш свій чистий код на JavaScript, попрацюєш із різними видами верстки, а також адаптаціями проектів під будь-які екрани. .
Зарееструватися

Винищувачі МіГ-29 можуть практично відразу використовуватися для захисту України від російських ракетних атак. Також вони зможуть взяти участь у весняному наступі. Літаки, що знаходилися на озброєнні Польщі та Словаччини, пристосовані для використання боєприпасів NATO – ракет «повітря-повітря» та «повітря-земля», у тому числі й зі значною дальністю поразки. Інтрига у тому, які боєприпаси для них нададуть Україні союзники. Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак запевняв, що Британія стане першою країною, яка передасть Україні далекобійні боєприпаси.

Західні винищувачі, такі як F-16, навряд чи найближчим часом братимуть участь у наступі ЗСУ чи обороні України. Рішень про їхню передачу ще немає, також за даними преси, навчання українських пілотів у Британії ще не вийшло за межі базового курсу і є далекім від завершення.

Джерела: RzeczPospolita, Pravda

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: