Новини Технології 16.05.2023 о 18:36 comment views icon

ВООЗ закликає не використовувати ШІ для отримання медичної інформації та діагностики — дані можуть бути «упередженими»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Всесвітня організація охорони здоров’я закликала до обережності під час використання штучного інтелекту у сфері охорони здоров’я. Дані, що використовуються ШІ для прийняття рішень, можуть бути упередженими або використовуватися не за призначенням. Простіше кажучи, не відповідати запиту.

ВООЗ заявила, що з ентузіазмом ставиться до потенціалу ШІ, але стурбована тим, як він буде використовуватися для надання доступу до медичної інформації або як підстави для прийняття рішень та діагностики.

Дані, що використовуються для навчання ШІ, можуть бути упередженими та містити оманливу або неточну інформацію. Також мовні моделі можуть використовуватись для дезінформації.

Орган охорони здоров’я ООН заявив, що ризики від використання генеративних інструментів великих мовних моделей, таких як ChatGPT, потребують оцінки з метою забезпечення здоров’я людей.

Застереження прозвучало у зв’язку зі зростанням популярності програм штучного інтелекту та можливою стрімкою зміною з їхньою допомогою усіх сфер життя, включно з охороною здоров’я.

Google знав, що Bard не готовий до релізу: «патологічний брехун», «гірше, ніж просто марний» – так називали ШІ співробітники під час тестування

Курс Job Interview Crash Course від Enlgish4IT.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Джерело: Reuters

Розділ Технології виходить за підтримки Favbet Tech

Favbet Tech – це ІТ-компанія зі 100% українською ДНК, що створює досконалі сервіси для iGaming і Betting з використанням передових технологій та надає доступ до них. Favbet Tech розробляє інноваційне програмне забезпечення через складну багатокомпонентну платформу, яка здатна витримувати величезні навантаження та створювати унікальний досвід для гравців. IT-компанія входить у групу компаній FAVBET.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: