Новини Пристрої 28.11.2022 о 12:05 comment views icon

Єврокомісія дозволила 4G та 5G на борту літаків – авіакомпанії забезпечать стільниковий зв’язок за допомогою технології пікосот

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Донедавна єдиним виходом для підключення європейців до інтернету у літаку був локальний Wi-Fi, часто за додаткову плату. Завдяки новому закону, ухваленому Європейською комісією, пасажири на рейсах із ЄС незабаром зможуть користуватися у польоті звичайним мобільним інтернетом.

Європейська комісія оголосила, що авіакомпаніям ЄС тепер дозволять надавати доступ до бездротових мереж 4G і 5G на борту для усіх пасажирів. Після впровадження норми пасажири зможуть використати свої мобільні пристрої у польоті так само, як і на землі. Назва авіарежиму телефону незабаром може втратити актуальність.

«Мала стільникова мережа», яку створено з використанням пікосот забезпечить зв’язок з інтернетом. Бортовий зв’язок працює як мініатюрні малопотужні стільникові вежі, що доповнюють звичайні вежі стільникового зв’язку, заповнюючи прогалини у покритті та розвантажуючи трафік. Результатом є ширша і надійніша мережа, що забезпечує високу швидкість передачі даних та просте економічне розгортання.

Пікосоти підтримують від 32 до 64 підключених користувачів, забезпечуючи покриття до 250 м. Їх малий розмір та простота розгортання у приміщенні або на відкритому повітрі роблять їх ідеальними для розширення та покращення діапазону у повітрі або на землі. Після розгортання на літаку осередки перенаправляють виклики, текстові повідомлення та інші мобільні дані між літаком та наземними мобільними мережами.

«Небо більше не є межею, коли йдеться про можливості, які пропонують надшвидкий зв’язок з високою пропускною здатністю», — Тьєррі Бретон, уповноважений Європейської комісії з внутрішнього ринку.

Прагнення Європи до поширення 4G та 5G виходить за межі авіаперельотів. Комісія внесла поправки до положення про частоту 5 ГГц, зробивши відповідні лінії доступними для використання у автомобілях, автобусах та інших видах транспорту. У виправленні до виконавчого рішення йдеться, що європейські держави мають зробити діапазон 5 ГГц доступним для використання на борту транспортних засобів не пізніше червня 2023 року.

Курс English For Tech: Speaking&Listening від Enlgish4IT.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

5G у космосі. Ericsson, Qualcomm та Thales об’єдналися, щоб супутниковий зв’язок у звичайних мобільних телефонах став реальністю

Джерело: TechSpot

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: