Новости Новости 02.09.2021 в 10:50 comment views icon

«Енергоатом» та NuScale підписали меморандум, який дасть можливість виробляти малі модульні атомні реактори в Україні

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Два дні тому Енергоатом та Westinghouse підписали меморандум щодо будівництва в Україні кількох блоків АЕС вартістю $25-30 млрд. А сьогодні НАЕК «Енергоатом» підписала меморандум з ще одною американською компанією NuScale Power, який дасть можливість виробляти малі модульні атомні реактори в Україні.

Документ передбачає, що NuScale надаватиме підтримку Енергоатому з таких питань:

  • експертиза технології малих модульних реакторів (ММР), в тому числі техніко-економічне обґрунтування запропонованих майданчиків;
  • розробка термінів і проміжних результатів проєктів;
  • дослідження витрат;
  • технічний аналіз;
  • ліцензування та дозвільна діяльність, а також інженерні дослідження та проєктування.

Меморандум про взаєморозуміння з метою вивчення можливості будівництва АЕС NuScale в Україні був підписаний у присутності міністра енергетики України Германа Галущенка.

«Меморандум – це чергове свідчення того, що співпраця в енергетичній галузі є одним з ключових пріоритетів стратегічного партнерства між Україною й Сполученими Штатами. Технології NuScale дають можливість будувати малі модульні реактори в Україні. Міненерго максимально сприятиме локалізації виробництва. Для розвитку безвуглецевої генерації, забезпечення частотного регулювання та проходження добових піків використання малих модульних реакторів є дуже перспективним» — зазначив Герман Галущенко.

Зазначимо, що у серпні 2020 року ММР NuScale став першим і єдиним малим модульним реактором, який отримав схвалення проєкту від Комісії з ядерного регулювання США. NuScale Power розробила нову модульну атомну електростанцію з легководяним реактором, яка може застосовуватися для виробництва електроенергії, централізованого опалення, опріснення води, виробництва водню та застосування в інших технологічних теплових системах.

Курс QA від Mate academy.
Найпростіший шлях розпочати кар'єру в ІТ та ще й з гарантованим працевлаштуванням.
Інформація про курс

Джерело: Міністерство енергетики України


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: