Новости Новости 25.08.2021 в 17:50 comment views icon

Користувачі скаржаться на COVID-сертифікати в «Дії» та масово занижують оцінку застосунку в Google Play

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Запуск COVID-сертифікатів в «Дії» 20 серпня пройшов, м’яко кажучи, не дуже гладко — користувачі відразу після виходу оновлення почали скаржитися в соцмережах на проблеми з отриманням цифрових сертифікатів, які спостерігались й на етапі бета-тесту, що тривав з 1 липня.

Частина скарг закономірно з’явилася на сторінці застосунку «Дія» в офіційному магазині Google Play Store, де користувачі стали залишати негативні відгуки та занижувати його загальний рейтинг. Станом на цю мить середня оцінка від користувачів знизилась до трьох зірочок з п’яти. У відгуках на сторінках Google Play користувачі масово критикують Мінцифру за невдалий запуск послуги. Що цікаво, судячи зі скарг у соцмережах, проблеми не обмежуються платформою Android — на iOS користувачі стикаються з тими ж технічними багами. Водночас скарг на сторінці «Дії» в App Store поки немає, а рейтинг, як і раніше, складає чотири зірочки із п’яти.

У Мінцифрі поки ніяк не відреагували на невдоволення та критику з приводу проблем з генеруванням COVID-сертифікатів в «Дії». Водночас служба техпідтримки «Дії» у відповідь на скарги декільком невдоволеним користувачам порадила звернутись у заклад / сімейного лікаря для уточнення та при необхідності коригування записів щодо щеплення в державному реєстрі.

Між тим Мінцифра публікує детальні інструкції, як правильно згенерувати COVID-сертифікат і Дія.Підпис у Дії, а також хизується на сторінках у соцмережах підтримкою українських ковідних сертифікатів у Європі.


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: