Крипто Новости 25.11.2021 в 12:38 comment views icon

«Мінфін» та Dragon Capital анонсували Multi Invest — застосунок для простих інвестицій в акції та криптовалюту з порогом входу ₴1000

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Популярний сайт про фінанси та інвестиції «Мінфін» та інвестиційний фонд Dragon Capital анонсували спільний проєкт Multi Invest — це новий мобільний застосунок, у якому хочуть об’єднати різні інвестиційні інструменти: акції, фонди, держоблігації та криптовалюта. Наразі доступний лише сайт-візитівка проєкту, тоді як запуск самого застосунку запланований на перший квартал 2022 року.

Навіщо потрібен Multi Invest

«Мінфін» та Dragon Capital пояснюють, що створюють Multi Invest з однією метою — зробити інвестиції «зрозумілими і доступними для всіх». Інакше кажучи, дати українцям простий інструмент для інвестування в акції улюблених світових брендів (на сайті згадуються Tesla, Netflix та Apple), фонди, держоблігації та криптовалюти («біткоїн, ефіріум та ще 15 найпопулярніших криптовалют»). Судячи з опису та концепції, це буде щось схоже на популярний американський застосунок Robinhood.

«Ідея Multi Invest — зробити інвестиції доступними кожному. Нам вдалося усунути всю офлайн-складову — відвідування офісу брокера, спілкування з менеджерами, паперові договори. Щоб користуватися нашим додатком, не потрібно бути професійним трейдером, розбиратися в торговому терміналі або довго вчитися інвестуванню. Завдяки зрозумілому інтерфейсу і підказкам почати інвестувати з Multi Invest зможе кожен»,

Сергій Віндерських

співзасновник minfin.com.ua та Head of Fintech Product компанії Treeum

Можливості та ключові переваги Multi Invest

Multi Invest дозволить за допомогою смартфона інвестувати в депозити, ОВДП, криптовалюти, фонди та акції компаній, що котируються на фондових біржах США.

«Мінфін» та Dragon Capital анонсували Multi Invest — застосунок для простих інвестицій в акції та криптовалюту з порогом входу ₴1000Серед ключових переваг Multi Invest:

  • зручний інтерфейс;
  • доступний поріг входу — мінімальна сума інвестицій складає 1000 грн;
  • відкрита архітектура — до платформи зможуть підключатися банки та брокери зі своїми інвестиційними продуктами.

На старті в Multi Invest не буде можливості купувати акції українських компаній, проте її можуть додати згодом. Творці пояснюють це низькою ліквідністю українського ринку акцій.

Онлайн-курс "Digital Marketing" від Laba.
Розширте пул навичок у роботі з аудиторією.Навчіться запускати рекламні кампанії без зайвих витрат бюджету з сучасними інструментами діджитал-маркетингу, включаючи AI.
Детальніше про курс

«З часом Multi Invest буде здатний надати інвестору ще більшу різноманітність інструментів, але для цього ми маємо пройти чималий шлях. У тому числі й партнерський»,

Костянтин Вайсман, Head of Fintech компанії Treeum, якій належить сайт «Мінфін».

Доступність

Додаток ще у розробці, а його реліз запланований на перший квартал 2022 року. Наразі автори проєкту пропонують підписатись на обновлення в соцмережах, щоб серед перших отримати спеціальні умови, коли відбудеться його запуск. Водночас ніяких подробиць щодо бізнес-моделі Multi Invest наразі немає — невідомо, як саме «Мінфін» та Dragon Capital планують заробляти на власному сервісі.

***

Залишається згадати, що популярний платіжний застосунок monobank, який днями відзначив своє 4-річчя та подолав рубіж 4,5 млн активних користувачів, також має намір додати купівлю акцій та криптовалют — обидві послуги спочатку планувалось запустити у 2021 році, але нещодавно їх запуск відтермінувати на 2022 рік.

Картка в біткоїнах та купівля акцій в monobank затримуються. Співзасновник попросив «трішки почекати»


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: