Новости Новости 23.12.2014 в 12:03 comment

Пошукові запити про курси валют в Україні

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Stacks of Ten Thousand Dollars Cash

Щотижня українські користувачі задають Яндексу кілька сотень тисяч запитів про курси валют — наприклад, [курс гривні до рубля], [курс євро] або просто [курс валют], [курс нбу]. Звісно, інтерес українців до цієї теми залежить від ситуації з гривнею. Зазвичай що значніше змінення курсу (падіння чи зростання), то більше таких запитів надходить Яндексу.

На початку кризи у Криму та у перші тижні АТО, коли курс української валюти різко знизився, Яндексу задавали по 500‒600 тисяч запитів на тиждень зі словом «курс» — більшість із них про вартість валют. Інші сплески інтересу припали на дати переходу до гнучкого курсу гривні у лютому цього року і «розморожування» офіційного курсу НБУ в листопаді 2014-го. Багато запитів щодо валюти було і у дні мирних переговорів у Мінську, коли курс гривні виріс.

ukr-currency (1)

Більшість запитів українців про курси валют пов’язана із курсом гривні. До них входять і ті, у яких назва національної валюти не згадується, наприклад [курс долара] (тобто курс долара до гривні), [курс євро] тощо. Дві іноземні валюти фігурують лише у 10 % запитів.

Найпопулярніші іноземні валюти у запитах українських користувачів — це долар США і російський рубль. На кожну з них припадає приблизно третина від усіх питань про курси валют.

Серед запитів, у яких використовують назву двох валют, найпопулярніша пара — це гривня-російський рубль. На другому місці за даними на листопад ‒ грудень 2014 року — долар-рубль. Можливо, що так українці реагують на різкі коливання курсу рубля.

Курс-професія "Дизайнер інтер'єрів" від Skvot.
Велика практична програма для всіх, хто хоче засвоїти професію дизайнера інтер'єрів і заробляти на реальних проєктах відразу після курсу. Досвідом та інсайтами діляться одразу три лектори.
Програма курсу

ukr-currency (2)

Інтерес до різних валют неоднаковий у різних регіонах України. У західних областях помітно частіше, ніж у середньому по Україні, питають про пару гривня-злотий, а у східних — про пару гривня-рубль. Певне, даються взнаки інтереси людей, яким доводиться бувати у сусідній Польщі або Росії.

У прикордонних областях України більше, ніж у решті регіонів, цікавляться й іншими валютами сусідніх країн, хоча загальна кількість таких запитів невелика. Наприклад, на Чернігівщині частіше, ніж деінде, запитують про білоруський рубль (понад 5% запитів із назвами двох валют), на Закарпатті — про чеську крону та угорський форинт (2,7% та 0,2% відповідно), а у Чернівецькій області — про румунський лей (0,7 %).

Джерело: Яндекс


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: