Новости Новости 13.09.2021 в 09:46 comment views icon

Секретар РНБО Данілов виступив за перехід України на латинку та вивчення англійської з садочку

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Про необхідність переходу на латинську абетку та вивчення англійської разом з українською у навчальних закладах з дошкільного віку повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в інтерв’ю «Радіо Свобода».

Сьогодні для запису української мови офіційно використовують лише кириличне письмо. Втім існують офіційні стандарти латинізації, які використовують для передачі українських власних назв у міжнародних документах і мовах на основі латинського письма, а суперечки навколо статусу та форми української латинки —  так звана «азбучна війна» — фактично тривають досі. Річ у тім, що сучасні офіційні стандарти романізації, які ґрунтуються на англійському правописі, не цілком підпадають під поняття «українська латинка». Їх не використовують для запису мови, а лише для транслітерації українських власних назв на латинське письмо. Секретар РНБО вважає, що перехід з кирилиці на латинку — «одна з фундаментальних речей».

Важливо обумовити, наразі це лише позиція чиновника і ніяких законодавчих ініціатив у цьому напрямку поки не видно.

«Я — за [офіційне запровадження латинки]. Я вважаю, що це буде одна з фундаментальних речей, що нам треба позбавитися кирилиці й перейти на латиницю».

Олексій Данілов

секретар Ради національної безпеки і оборони України

Також секретар РНБО підтримав ідею обов’язкового вивчення англійської мови на одному рівні з українською.

«Я за дві мови в нашій країні. Англійська мова має бути обов’язкова. Тому що, якщо ми кажемо про цивілізований світ, то англійська мова – це мова цивілізованого спілкування. І ми маємо розуміти, що англійську мають знати всі. Хто вже літні, складно, то це одна справа, а, починаючи з дитячого садочка, у школах це має бути».

Розмовна англійська.
Після цього курсу ви зможете спілкуватись з іноземцями і цікаво розкажете про себе.
Приєднатися

Залишається згадати, що раніше Міністерство освіти і науки України пропонувало до 2023 року закріпити знання англійської рівня на середньому рівні B1 (Intermediate) обов’язковою умовою вступу на бакалаврат.

Министерство образования и науки Украины хочет сделать знание английского обязательным условием для поступления в ВУЗы до 2023 года

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: