Новости Новости 08.10.2021 в 11:52 comment views icon

В Україні затверджені стандарти якості мобільного зв’язку — Мінцифра обіцяє «4G без затримок та будь-де»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Швидкість завантаження файлів відтепер не може бути нижчою 2 мегабіт за секунду, а вивантаження — не нижче 0,5 мегабіта за секунду.

Одна із головних цілей нинішнього уряду — до 2024 року забезпечити швидкісним інтернетом 95% транспортної інфраструктури та населених пунктів. З початку року Мінцифра запустила кілька ініціатив, спрямованих на її досягнення, зокрема проєкт «Інтернет-субвенція» з проведенням оптичного інтернету у села. Також відомство Михайла Федорова активно працює у напрямку прискорення розбудови інфраструктури та поліпшення якості мобільного зв’язку. У квітні Мінцифра разом з Держспецзв’язку та НКРЗІ ініціювали зміни з метою встановлення граничних показників якості послуг мобільного зв’язку. І ось зараз в Україні вперше встановили технічні показники якості мобільного інтернету.

Державні норми якості мобільного зв’язку були сформовані у 2010 році, але жодного конкретного показника в них не було встановлено — для сили сигналу, швидкості передачі даних чи часу можливої затримки з’єднання. Нові показники гарантують мінімально достатню якість зв’язку, а мобільним операторам необхідно доналаштувати мережу так, щоб вони надавали мобільні послуги згідно з цими вимогами в усіх покритих населених пунктів. Місто чи село вважатиметься покритим тільки якщо зв’язок буде доступний мінімум на 65% території, зазначив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Раніше також повідомлялось про створення в Україні системи з моніторингу якості мобільного зв’язку — влітку УДЦР уклав договір на закупівлю системи моніторингу якості мобільного зв’язку від німецької компанії Rohde&Schwarz. Також можна загадати про план заходів із розвитку широкосмугового доступу на 2021-2022 роки, який уряд затвердив в минулому місяці.

За рік індекс доступності інтернету в Україні покращився на 66%, що дозволило їй зайняти 28-е місце у свіжому рейтингу Цифрової якості життя (Digital Quality of Life Index 2021) зі 110 країн світу.

Україна піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу Цифрової якості життя DQL — та зайняла 28 місце в індексі доступності інтернету

Системний гейм дизайнер.
Це курс, де ти почнеш концептити ігри.
Записатися

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: