Новости Новости 09.09.2021 в 18:08 comment views icon

Уряд затвердив план заходів із розвитку широкосмугового доступу на 2021-2022 роки

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Одна із головних цілей нинішнього уряду — до 2024 року забезпечити швидкісним інтернетом 95% транспортної інфраструктури та населених пунктів. І ось зараз Кабмін відповідною постановою затвердив план заходів із розвитку широкосмугового доступу до інтернету на 2021-2022 роки.

Повного тексту постановки на детального плану заходів поки що немає. Мінцифра у своєму пресрелізі перераховує наступні цілі:

  • Будуть під’єднані 6 тис. закладів соціальної інфраструктури до оптичного інтернету.
  • Буде вдосконалений порядок здійснення доступу до інфраструктури операторами, провайдерами телекомунікацій.
  • Буде оновлений перелік показників якості та їх граничних нормованих рівнів для послуг мобільного зв’язку.
  • Будуть врегульовані питання здійснення розрахунків електромагнітної сумісності з урахуванням досвіду Міжнародного союзу електрозв’язку.

Мінцифра також повідомляє, що для моніторингу стану розвитку інтернет-під’єднань та швидкості інтернету буде створена державна платформа broadband.gov.ua, яка допоможе збирати інформацію про якість телекомунікаційних послуг. Насправді ж цей проєкт запустили ще у 2019 році.

Прямо зараз Мінцифра бере активну участь у розбудові мережі оптичного інтернету в селах у рамках масштабного проєкту «Інтернет-субвенція» — на проведення оптичного інтернету у села Кабмін раніше виділив 483,8 млн гривень. Завдяки проєкту до оптичних мереж планується вперше під’єднати понад 3 тис. сіл, в яких перебувають понад 11 тис. соціальних об’єктів.

На цьому тижні «Укртелеком» анонсував інвестиції 12 млн євро в розширення мережі оптичного інтернету — за три роки планують під’єднати 300 населених пунктів, де мешкає 1,3 млн осіб.

«Укртелеком» інвестує 12 млн євро в розширення мережі оптичного інтернету в Україні — за три роки підключать 300 населених пунктів, де мешкає 1,3 млн осіб

Web design.
Швидкий початок кар'єри у сфері IT! Опануйте професію веб-дизайнера — почніть самостійно керувати своїм часом й отримувати високий дохід вже за 9 тижнів.
Дізнатися більше

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: