Новости Новости 15.11.2021 в 23:39 comment views icon

Оновлено: Зеленський пообіцяв по тисячі гривень усім щепленим українцям — платитимуть через «Дію», але не «живими грошима»

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19 українці незабаром зможуть отримати від держави 1 тис. грн у межах спеціальної програми підтримки. Запуск цієї та низки інших ініціатив анонсував президент Володимир Зеленський у відеозверненні 15 листопада.

Оновлено: Прессекретар президента Сергій Никифоров уточнив, що виплата буде проводитись не «живими грошима». Як саме, поки невідомо. Наразі в ОП розглядають декілька варіантів, зокрема сертифікат, цифровий ваучер та депозит з обмеженням по категоріях товарів/послуг, на які його можна буде витратити.

«Ключове насправді тут – це не тисяча за вакцинацію. Це масштабна програма з підтримки бізнесу, просто вона є опосередкованою. Влада не напряму дає гроші бізнесу, влада видає гроші людям – таким чином підтримуючи їхнє рішення вакцинуватися – тобто вбиваємо одним пострілом двох зайців. А по друге – це ж не живі гроші, їх не можна буде витратити на горілку і цигарки.

Це буде – поки не скажу за технічне рішення – але це буде в тому чи іншому вигляді якийсь сертифікат, цифровий ваучер чи депозит, чи щось на кшталт того, який можна буде витратити на певний перелік послуг і товарів»

Сергій Никифоров

Прессекретар президента Володимира Зеленського

Оновлено (17 листопада): Денис Шмигаль уточнив, що допомогу за вакцинацію виплатять на віртуальні платіжні картки через «Дію», а використати їх можна буде на придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, заняття спортом чи подорожі Україною (потягом або літаком). Отримати виплату зможуть люди, які вакцинувалися як до запуску програми (19 грудня 2021 року), так і після.

Президент повідомив, що наявні програми підтримки бізнесу та громадян, які постраждали від пандемії COVID-19, будуть продовжені. Також уряд розробляє низку нових інструментів для допомоги, зокрема і нову програму підтримки тих сфер, які найбільше постраждали від карантину: креативної, спортивної і транспортної.

«Програма працюватиме так: кожен, хто отримав два щеплення, зможе одержати одну тисячу гривень. Швидко й зручно — через додаток «Дія»»

Володимир Зеленський

Президент України

Job Interview Crash Course.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

Ці кошти можна буде використати лише на певні послуги: придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок усередині країни — на внутрішні авіа- та залізничні рейси.

Програма стартує 19 грудня. До кінця 2021 року на неї буде виділено близько 3 млрд грн і стільки ж ㅡ на початку 2022 року.

Тим вакцинованим громадянам, у яких немає смартфона і додатку «Дія», зокрема людям похилого віку, буде передбачена альтернативна можливість отримати 1 тис. грн. Деталі обіцяють повідомити незабаром.

У відеозверненні Зеленський заявив, що Україна вже пройшла пік захворюваності на коронавірус, а навантаження на медичну систему поступово спадає. Повністю його можна переглянути нижче.

Job Interview Crash Course.
Отримайте 6 шаблонів відповідей на співбесіді, які ви зможете використовувати для структурування своїх відповідей. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Приєднатися

***

На сьогодні через складну епідеміологічну ситуацію вже у 18 областях запровадили «червоний» рівень, який передбачає найжорсткіші обмеження (з 18 листопада приєднається також Вінницька область). Наразі перше щеплення отримали 39,4% дорослих українців, а повністю вакцинувалися — 28% населення. Водночас гостро стоїть проблема з підробленими тестами та сертифікатами про щеплення проти коронавірусу (попри кримінальну відповідальність).

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: