Новости Новости 28.10.2021 в 15:17 comment views icon

Оновлено: З 1 листопада Кабмін офіційно встановив у Києві «червоний» рівень епіднебезпеки (повний перелік протиепідемічних обмежень)

author avatar
https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://secure.gravatar.com/avatar/25f9b2416da07639967e18eb989e71c4?s=96&r=g&d=https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/06/no-avatar.png *** https://itc.ua/wp-content/themes/ITC_6.0/images/no-avatar.svg

Мер Києва Віталій Кличко провів терміновий онлайн-брифінг щодо ситуації з коронавірусом в столиці. Він зазначив, що ліжок з киснем у столичних лікарнях вже третій день поспіль заповнено понад 66%, а це вже – критерій «червоної» зони.

 

«Ситуація із розповсюдженням коронавірусу в столиці стрімко погіршується. Протягом останнього тижня в Києві – більше тисячі хворих щодоби. Та понад 30, а то й понад 40-50 смертей. Серед померлих – немало людей молодих. І навіть однорічна дитина. Збільшується і кількість госпіталізованих до лікарень столиці. Та пацієнтів, які потребують кисневої підтримки», – наголосив Віталій Кличко.

Мер також повідомив, що на сьогодні у місті до прийому хворих на коронавірус підготовлені понад 6 тисяч ліжок. Із них понад 90% у комунальних медзакладах забезпечені киснем. Також у столиці є майже 500 апаратів штучної вентиляції легень. Заповненість ліжок на сьогодні складає майже 63%, а в окремих лікарнях – 99-100%.

«84% госпіталізованих потребують кисневої підтримки. Ліжок з киснем – вже третій день поспіль – заповнено понад 66%. А це вже – критерій «червоної» зони. Рішення про віднесення міста до «червоної» зони ухвалює Державна комісія з надзвичайних ситуацій. І ми звертаємося до уряду ухвалити таке рішення», – наголосив Віталій Кличко.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Отже з понеділка, 1 листопада 2021 року, тільки з негативним ПЛР-тестом або COVID-сертифікатом можна буде працювати і відвідувати:

  • заклади харчування,
  • готелі,
  • установи і заклади соціального захисту,
  • спортзали та фітнес-центри,
  • ЦНАПи,
  • управління праці та соцзахисту, пенсійного фонду.

А також проводити масові заходи, відвідувати торгово-розважальні центри (ТРЦ). Діти і підлітки відвідують ТРЦ тільки з батьками, які щеплені або мають негативний ПЛР-тест.

Столичні школярі з понеділка за парти не повертаються. Після канікул, з 1 листопада, навчальний процес відновиться в дистанційному режимі. Це стосується всіх учнів: із першого до одинадцятого класу. В такому режимі школи працюватимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації в місті. Це рішення місто ухвалило після консультацій з Міністерством освіти та Міністерством охорони здоров’я.

Що стосується садочків, то вони продовжать працювати, але дотримуючись правил «червоної» зони — за умови вакцинації 100% персоналу закладів.

Громадський транспорт працюватиме, але їздити в ньому повинні пасажири, що мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт, а вибірково – спеціальні групи правоохоронців.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

«Ми запроваджуємо ці суворі обмеження, бо немає інших варіантів, щоб зберегти здоров’я і життя людей. Щоб не допустити і колапсу медичної системи, яка може не витримати такого напливу хворих.

Тому я вкотре звертаюся до всіх: вакцинуйтеся! Захистіть себе і своїх близьких! Тільки так ми можемо зупинити стрімке розповсюдження агресивного вірусу. Не слухайте страшилки і, м’яко кажучи, нерозумну пропаганду! Дотримуйтеся правил! Вакцинуйтеся! Бережіть себе!» – наголосив Віталій Кличко.

Сьогодні в КМДА також розповіли, що рішення про встановлення «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки приймає Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, але столична влада збирає місцеву комісію ТЕБ та НС вже завтра.

Оновлено:

Кабінет міністрів України повідомив, що з 00 год. 00 хв. 1 листопада в Києві встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 28 жовтня.

Як зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, оцінка індикаторних показників по визначенню рівня епідемічної небезпеки показує, що в столиці спостерігається перевищення ознак епідемічної небезпеки за двома основним ознакам. Це кількість госпіталізованих протягом останніх семи днів на сто тисяч населення. А також завантаженості ліжок, які забезпеченні подачею медичного кисню в закладах охорони здоров’я. Протягом трьох днів цей показник коливався від 65% до майже до 67%.

Таким чином, за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 годин 00 хвилин 1 листопада червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території міста Києва. В столиці застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки.

Голові Київської міськдержадміністрації доручено забезпечити дотримання відповідних обмежувальних протиепідемічних заходів. Крім того, окремо Київській міській державній адміністрації доручено забезпечити максимальну кількість працюючих пунктів щеплення і центрів масової вакцинації з максимально можливою кількістю бригад для проведення активної вакцинації проти COVID-19.

Оновлено:

Перелік додаткових обмежень, які почнуть діяти з цього часу, затверджено протоколом № 68 Постійної комісії з питань ТЕБ та НС КМДА.

Згідно з документом, із 00:00 1 листопада в Києві до окремого рішення заборонено:

  • ❌перевезення пасажирів громадським транспортом, у тому числі метрополітеном (крім осіб до 18 років), без негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години; або «жовтого» чи «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання особи від зазначеної хвороби
  • ❌перевезення пасажирів громадським транспортом – трамваями, тролейбусами, автобусами та маршрутними таксі – у більшій кількості, ніж передбачено технічною характеристикою транспортного засобу
  • ❌відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест на визначення антигена строком дії 72 години; або «зелений» COVID-сертифікат; або документ про одужання
  • ❌перебування без захисних масок на територіях закладів охорони здоров’я та освіти; у підземних переходах; на зупинках громадського транспорту та на інших територіях загального користування у разі неможливості дотримання фізичної дистанції не менше 1 метра
  • ❌роботу закладів громадського харчування, крім доставки та замовлень навинос (дозволяється за умови наявності у всіх відвідувачів та робітників закладу негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години або «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання)
  • ❌діяльність хостелів (дозволяється за умови наявності у всіх клієнтів та робітників закладу негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години або «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання)
  • ❌відвідування сторонніми особами установ і закладів соціального захисту (дозволяється за умови наявності у відвідувачів та робітників закладу негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години або «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання)
  • ❌приймання відвідувачів у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів (дозволяється за умови наявності у відвідувачів та робітників закладу негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години або «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання)
  • ❌проведення всіх масових заходів, крім офіційних спортивних заходів без глядачів, заходів з атестації та оцінювання якості освіти (дозволяється за умови наявності у відвідувачів та робітників закладів негативного ПЛР-тесту або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години або «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання)
  • ❌проведення закладами охорони здоров’я усіх форм власності планових заходів з госпіталізації, крім низки невідкладних та термінових випадків.

При цьому:

  • ✔️Заклади освіти столиці з 1 листопада мають перейти на дистанційний режим.
  • ✔️Дитячі садки можуть працювати за умови, якщо всі працівники мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Контроль за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів, встановлених у столиці, мають забезпечити районні в місті Києві державні адміністрації, Департамент муніципальної безпеки КМДА, Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві, Державна установа «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», Головне управління Національної поліції України в місті Києві, Управління Патрульної поліції в м. Києві Департаменту Патрульної поліції Національної поліції України, КП «Муніципальна охорона», КП «Київпастранс».

Джерело: КМДА


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: