Новости Новости 21.12.2021 в 09:00 comment views icon

З 1 лютого вводяться мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети — від 2 грн за пакет без ручок і бокових складок

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

З 1 лютого 2022 року в Україні вводяться мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні 20 грудня.

Постанова, якою затверджуються мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети, розроблена на виконання прийнятого у червні Закону України «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» — з 10 грудня в Україні заборонили безоплатне розповсюдження пластикових пакетів. у роздрібній торгівлі та закладах громадського харчування. Згідно із законом, роздрібні ціни на пластикові пакети не можуть бути нижчими за мінімальні ціни, що встановлюються Кабінетом Міністрів України.

Так, мінімальні роздрібні ціни на пакети зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів, становитимуть:

  • 2,00 грн — пакети без ручок і бокових складок;
  • 2,50 грн — без ручок (з боковими складками); з ручками (без бокових складок);
  • 3,00 грн — з ручками й боковими складками.

Як повідомили в уряді, це дозволить обмежити обіг пластикових пакетів та покращити екологічну ситуацію в країні.

За експертними оцінками, щороку кожен українець використовує майже 500 поліетиленових пакетів, водночас у країнах ЄС цей показник становить у середньому 90. З 40 тисяч тонн пластику в Україні на перероблення йде лише 6 %. У Європі рівень утилізації сягає 70%.

Ці вимоги не поширюються на біорозкладні та надтонкі пластикові пакети, що призначені для пакування та транспортування свіжої риби, м’яса, сипучих продуктів, льоду та використовуються як первинне пакування до 1 січня 2023 року.

Системний гейм дизайнер.
Це курс, де ти почнеш концептити ігри.
Записатися

З 10 березня 2022 року забороняється розповсюдження в магазинах та закладах громадського харчування надтонких (зі стінками товщиною менш як 15 мікрометрів), тонких (зі стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів) та оксорозкладних пластикових пакетів.

Наступним кроком для України у боротьбі з пластиком має стати обмеження обігу пластикової продукції одноразового використання.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: