Новости Новости 01.12.2021 в 12:46 comment views icon

«Нас — 65 мільйонів». Зеленський ініціює запровадження множинного громадянства для українців за кордоном

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Заместитель главного редактора, руководитель отдела новостей

Також Президент ініціює законопроєкт про економічний паспорт українця.

1 грудня Президент України Володимир Зеленський звернувся з Посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України — під час свого виступу він анонсував дві великі ініціативи.

Перша ініціатива — внесення на розгляд Верховної Ради законопроєкту про запровадження множинного громадянства для українців за кордоном.

«Важлива складова нашої міжнародної політики — підтримка світового українства. Я знаю, наскільки важливим для українців, що мешкають у США, Канаді, ЄС, є питання множинного громадянства. Сьогодні я вношу відповідний законопроект на розгляд парламенту. Нас 65 мільйонів.

Вперше українці з усього світу будуть відчувати себе не діаспорою, не просто людьми «українського походження», а українського громадянства! Рівними українцями»

Володимир Зеленський

шостий і чинний Президент України

Поки що подробиць немає, тому незрозуміло, як саме буде працювати множинне громадянство.

Другий президентський законопроєкт передбачає запровадження економічного паспорта українця. Ідея полягає у тому, щоб плата за використання надр накопичувались на персональних рахунках дітей українських громадян. Як пояснив Президент, після досягнення повноліття діти зможуть використати ці накопичення для здобуття освіти в Україні чи купівлі власного житла.

English For Tech: Speaking&Listening.
Після курсу ви зможете найкраще презентувати свої досягнення, обговорювати проекти та вирішувати повсякденні завдання англійською мовою. Отримайте знижку 10% за промокодом TCENG.
Дізнатись про курс

Президент уточнив, що до 10 грудня цього року законопроєкт про економічний паспорт українця буде внесено на розгляд до парламенту.

Володимир Зеленський також зазначив, що незабаром буде запущено програму «Українська мрія», згідно з якою кожен громадянин, який чесно сплачує податки, зможе отримати кредит за ставкою 5% у гривні для придбання нерухомості, електромобіля, здобуття освіти або зміни професії.

Продолжается конкурс авторов ИТС. Напиши статью о развитии игр, гейминг и игровые девайсы и выигрывай профессиональный игровой руль Logitech G923 Racing Wheel, или одну из низкопрофильных игровых клавиатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: